Sora Gabrielei Firea este directorul de cabinet al Comisarului General al Gărzii de Mediu

Ultima actualizare: 10-01-2020 13:39
Gabriela Firea
Agerpres

Angelica Cobzaru, sora primarului Capitalei Gabriela Firea, este directorul de cabinet al Comisarului General al Gărzii de Mediu, Gabriela Dorojan, care a demisionat joi în urma unei discuții cu ministrul Mediului.

 

Potrivit Hotnews, care citează surse guvernamentale, acest lucru poate fi o explicație pentru faptul că, în mandatul Gabrielei Firea, Garda de Mediu nu a aplicat nicio amendă Primăriei București pentru depășirile privind calitatea mediului.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a anunţat, joi, pe pagina personală de Facebook, că va transmite Guvernului propunerea de încetare a calităţii de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) a Gabrielei Dorojan.

Bucureștenii respiră un aer de două ori mai toxic decât limita europeană admisă. Adevărul a fost scos la iveală de măsurătorile recente, făcute de mai multe asociații, care au montat senzori în cele mai aglomerate zone ale Bucureștiului.

Ministrul a adăugat că a solicitat Comisariatului Naţional al GNM Planul de acţiuni de monitorizare şi control pe care instituţia le-a dispus în perioada 2014 - 2019 pentru trei aglomerări urbane, respectiv Braşov, Bucureşti şi Iaşi.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat luni că a luat măsuri privind îmbunătăţirea calităţii aerului în Capitală, dar consideră că nu se poate recupera în 36 de luni ce nu s-a făcut în zeci de ani, potrivit unui comunicat al Municipalităţii.

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO