Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Situație dramatică la Spitalul Județean Neamț, devenit focar de coronavirus

Your browser doesn't support HTML5 video.

Situație dramatică la Spitalul Județean Neamț, devenit focar de Covid-19, cel de-al treilea după Suceava și Deva.

34 de cadre medicale sunt infectate și alte 70 în izolare. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost vineri, de urgență, într-un control, iar după neregulile constatate, a decis ca fosta conducere să fie înlocuită.

Vizita ministrului a venit după ce, joi seară, conducerea Spitalului Județean a anunțat că nu mai face față numărului mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus. 30 de pacienți de aici au fost deja transferați la Iași sau urmează să fie transferați.

În timpul vizitei lui Nelu Tătaru, mai mulți angajați din spital au susținut că numărul cadrelor medicale infectate ar fi mai mare decât cel declarat - 34. S-ar fi ajuns aici din cauza lipsei echipamentelor de protecție și a lipsei circuitelor separate, pentru pacienți infectați și neinfectați. Ministrul a declarat că tot personalul din spital va fi testat, în noul focar și că echipamentele de protecție sunt în număr suficient. Managerul interimar al spitalului, numit în funcție recent, a fost revocat prin ordin de ministru.

Acum, dintre medicii infecționiști ai spitalului mai lucrează doar șapte, iar personalul a fost suplimentat cu cadre de la alte unități.

Citește și
Ludovic Orban, la prezentarea izoletei BIOEVAC - 3
Femeia sănătoasă confundată de medici cu o bolnavă cu COVID-19 nu a contractat virusul

Între timp, numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 5467, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică. S-au înregistrat, așadar, 265 de noi cazuri. Vorbim de 257 de morți, cei mai mulți dintre ei având și alte afecțiuni grave de sănătate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult