Femeia sănătoasă confundată de medici cu o bolnavă cu COVID-19 nu a contractat virusul

Dată publicare: 06-04-2020 13:10
Dată actualizare: 06-04-2020 13:39


În Brașov, femeia sănătoasă confundată de medici cu o bolnavă cu COVID-19, nu pare să fi luat noul coronavirus. Asta arată, deocamdată, cel de-al doilea test la care a fost supusă. Doamna Liuța a stat între infectați și în ambulanță și la spital din cauza

Pacienta vizată era, de fapt, doamna Lenuța - cu același nume de familie, dar fără legătură de rudenie. Culmea e că tot femeia sănătoasă a descoperit confuzia cu ajuturul CNP-ului.

Femeia a cerut să fie testată după ce a intrat în contact cu un pacient confirmat. În timp ce își aștepta rezultatul în izolare, la Spitalul "Tractorul" din Brașov, a fost anunțată că merge la cel de neurologie - devenit centru COVID-19, pentru că a luat boala.

Liuța, pacientă: "Am aflat că sunt pozitivă și că trebuie să-mi strâng bagajul din camera, că mă așteaptă o izoletă care să mă transporte la Neuro pentru că acolo îmi va face tratamentul".

În ambulanță, în schimb, unde călătorea alături de un alt pacient pozitiv, și-a dat seama că este victima unei confuzii.

Liuța: "Nu eram eu cu codul numeric din 75. Eu sunt născută în 69, CNP-ul meu e cu 69, nu cu 75".

"Liuța" pe care o căutau medicii purta același nume de familie, dar era de fapt... Lenuța. O altă femeie internată din același motiv, dar confirmată cu coronavirus.

Cristina fiica Liuței : "Ei nu au mai verificat CNP, prenume, absolut nimic! Este pozitivă. Nu te joci cu astfel de date".

În toată această tevatură, a aflat că primul test era negativ. Cum, însă, a petrecut o noapte într-un spital cu pacienți confirmați, medicii au repetat analiză.

Liuța: "Va dați seama că sper din tot sufletul să iasă negativ cum a ieșit și primul. Iar dacă va ieși pozitiv, nu pot să nu mă gândesc că aș fi putut fi infectată de domnul cu care am circulat. Nimeni nu ia în serios această boală cu care ne confruntăm".

Speranțele femeii s-au adeverit, după ce și cel de-al doilea test pentru coronavirus a ieșit negativ. Familia vrea să facă plângere la Colegiul Medicilor și la administrația spitalului.


VIDEO PROTVPLUS.RO