Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Secretul micilor delicioși. Ce trebuie să faci înainte de a-i pune pe grătar

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sfârâitul grătarelor va fi imnul acestui weekend prelungit, de sărbătoarea muncii. Și îl vom auzi peste tot - la restaurante, terase, locuri de picnic, dar și in curțile oamenilor.

Cei mai prevăzători au început deja să se aprovizioneze cu mici, ceafă de porc, frigărui, sau cârnați. Tot mai cerute sunt și pachetele cu carne condimentată și marinată, gata de pus pe foc.

Pe grătar își găsește locul orice tip de carne. De 1 mai, cei mai ceruți sunt micii. Dacă îi vreți mai fragezi, măcelarii vă recomandă să îi congelați înainte. Acele de gheață vor înmuia puțin carnea. În carmangerii, comenzile curg deja de zile bune.

Ionuț Anghel, proprietarul unei carmangerii: "Micul e produsul tractor. Mai ales de 1 mai! E cel mai vândut. De ordinul zecilor de mii. Sunt mai multe rețete. Acum, ce trage colega, sunt micii de porc, vită și oaie, rețeta tradițională. Dar avem și de vită și oaie picanți. Grataragiul știe ce are de făcut. Să danseze micul pe grătar. Când se mișcă singur pe grătar, fără să se lipească, atunci înseamnă că e făcut".

Pentru un mic bun, unii clienți străbat chiar și sute de kilometri.

Citește și
mamaia
Șampanie cu roaba, artificii și ținute alese în Mamaia, de 1 mai. În cluburi au evoluat dansatori costumați

Client: "Am venit de la Oradea, până la București să luăm o mașină de mici pentru un ditamai grătarul, pentru că suntem foarte mulți. Și de-abia așteptăm să îi mâncăm".

Client: "Am venit să cumpăr niște mici. Vin tocmai din Ilfov".

Reporter: "Lângă mici ce mai puneți?".

Client: "Poate o ceafă de porc".

Și așa am ajuns la următorul produs râvnit pentru amatorii de grătare - ceafa de porc.

Marius Bărzăcan, șef de magazin: "Cred că am adus vreo 200 de kilograme, numai pentru grătarul ăsta de aici. Este cel mai bun produs din porc. E mai grasă și mai fragedă".

Cât a ajuns să coste carnea pentru grătar în această perioadă

Cei care nu se "împacă" prea bine cu carnea de porc pot alege pui, vită ori berbecuț. Toate merg de minune pe grătar. Ca atare sau făcute frigărui. Un kilogram de piept de pui costa 25 de lei, iar pastrama din pulpă de berbecuț, 70 de lei.

Deși pare simplă, friptura la grătar are secretele ei. Carnea poate fi arsă ușor, dacă focul nu e potrivit, iar fiecare bucată trebuie condimentată și bine pregătită înainte, pentru un gust desăvârșit. Pentru cei mai neexperimentați, există carne gata pregtita pentru gratar.

Se stă la rând și la cărnurile marinate. Și pentru că cererea e mare, și oferta este variată. Găsim de la ceafă de porc în sos bbq, până la piept de pui marinate în sos de mentă și verdeață, aripioare de pui în sos roșu și până la adane gata de pus pe grătar.

Prețurile pentru astfel de produse pornesc de la 40 de lei pentru un kilogram.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult