Ziua muncii este sărbătorită cu plimbări, grătare, mici și petreceri la doi pași de mare sau în liniște cu prietenii, după pofta inimii. Pe litoral, 1 mai a animat stațiunile și plajele.

În cluburile din Mamaia, șampania a venit ca pe vremuri, cu roaba, iar artificiile au luminat cerul. Și Vama Veche s-a trezit la viață, în timp ce Costineștiul, o stațiune uitată de 1 mai, uimește pe toată lumea. Peste 25 de mii de turiști s-au strâns la concertele organizate acolo.

Primul semn că petrecerea este pe cale să înceapă au fost mașinile scumpe care se adunau în parcările cluburilor din Mamaia. Ținutele alese de clienți, și mai ales de cliente, au fost și ele pe măsură. De la sacouri albe la care s-au asortat pantofi stiletto transparenți, garnisiți cu ștrasuri argintii, și un top strălucitor, la pantaloni argintii sau cu accente din piele.

Multe doamne au ales bustiere cu o croială îndrăzneață.

Cluburile au montat scene impunătoare, cu schele pe care au dansat animatori. Au evoluat pe rând dansatori costumați în personaje celebre, cum ar fi Joker, Wonder Woman sau soldați din Star Wars. Alte animatoare au dansat deasupra invitaților.

Roabele cu șampanie au fost însoțite de platouri cu fructe de mare.

Odată cu lăsarea nopții, cluburile au fost luminate de artificii. Unii turiști s-au mulțumit să privească de la balcon.

Dacă în Mamaia petrecerile cu mii de oameni erau obișnuite înainte de pandemie, Costineștiul era gol de 1 Mai. Nu și în acest an.

Costinești este revelația acestui debut de sezon estival. Peste 25 de mii de tineri au ales să petreacă aceste zile aici la festivalurile care se desfășoară pe plajă.

După o noapte nebună, în nordul stațiunii Mamaia era forfotă. Toată lumea încerca să își recapete energia.

Pentru mâncare și mai ales înghețată s-a stat la coadă.

Dar pauza de masă durează puțin, pentru că duminică seară sunt din nou petreceri.