Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șapte indivizi, arestați în urma unei anchete comune a autorităților române și britanice. Pentru ce sunt acuzați

Your browser doesn't support HTML5 video.

Șapte indivizi au fost arestați pentru trafic de persoane în urma unei anchete comune a autorităților judiciare române și britanice. Sunt acuzați că au racolat și exploatat zeci de oameni nevoiași din județul Brașov, pe care i-au dus în Regatul Unit.

Într-un interviu acordat ȘTIRILOR PRO TV, detectivii de la Poliția Metropolitană din Londra au descris ce se întâmplă în realitate cu cei înșelați.

Mai multe victime, printre care un copil, au fost găsite de polițiștii britanici într-o încăpere, ținuți în condiții mizerabile.

Laura Hillier, detectiv: "Bărbații locuiau cu aproape 50 de oameni în același dormitor, dormeau pe pături murdare, nu aveau acces la mâncare sau bani, deci condiții foarte, foarte rele. Le-a fost promis că vor avea propria cameră, propria cazare, că vor fi plătiți cu bani mulți să lucreze în Londra."

Oamenii munceau în construcții, dar nu se alegeau cu nimic de pe urma trudei lor. Cei care îi duseseră acolo, inventau mereu tot felul de datorii pe care sărmanii le-ar fi avut de plătit, iar cine refuza, era amenințat și chiar bătut.

Citește și
tornada Anglia
Un fenomen straniu a distrus mai multe case și mașini în Anglia. FOTO și VIDEO

Laura Hillier, detectiv: "Au fost forțați cu violența, în anumite situații, să le dea banii și nu au primit nici banii de mâncare pentru munca pe care o făceau și asta era supărător pentru ei și pentru familiile din România."

Între timp, membrii grupării infracționale își cumpărau case, mașini scumpe, terenuri și bijuterii. Anchetatorii estimează că au câștigat astfel, în 3 ani, circa 250 de mii de lire sterline.

În comuna Tărlungeni din județul Brașov, de unde provin atât cei ținuți în sclavie, cât și traficanții, nimeni nu vorbește despre cele întâmplate. Polițiștii britanici spun că, din acest motiv, un asemenea caz e greu de rezolvat.

Andy Furphy, detectiv: "Aceste cazuri sunt mult mai numeroase decât credem noi și cred că sunt multe motive pentru asta. Victimelor le este teamă să iasă în față, sunt controlate, constrânse. Poate fi greu și să le identificăm."

Oamenii exploatați în Anglia au fost, în final, preluați de autorități și duși într-un centru social, unde primesc consiliere. Apoi vor fi ajutați să se întoarcă în țară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult