Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reședința premierului canadian Justin Trudeau a fost închisă din cauza șoarecilor morți din pereți

Locuința în care a copilărit Justin Trudeau a fost invadată de un număr atât de mare de șoareci încât autoritățile au fost nevoite să o închidă. Aerul a devenit irespirabil din cauza rozătoarele moarte din pereți, scrie The Guardian.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a petrecut anii copilăriei în această casă pe când tatăl său era premier, dar după ce a preluat el puterea în 2015 și-a schimbat locuința și nu a mai dorit să revină în casa copilăriei.

Documentele, obținute de National Post, subliniază faptul că în zeci de ani de neglijență reședința oficială a premierului a ajuns plină de mucegai, cu geamurile crăpate, instalațiile sanitare defecte și un sistem electric, un adevărat pericol de incendiu.

Dar numărul mare de șoareci care au invadat clădirea a dat mari dureri de cap autorităților.

„Există o infestare importantă de rozătoare, care nu poate fi rezolvată pe deplin până când problemele anvelopei clădirii nu sunt rezolvate”, conform documentelor interne din iunie.

Citește și
Justin Trudeau și Xi Jinping
Xi Jinping a cedat și l-a certat în public pe Justin Trudeau. Imaginile au făcut înconjurul internetului. VIDEO

Pereții interiori ai clădirii conțin azbest periculos și nu pot fi îndepărtați până când nu este pus în aplicare un plan de remediere.

„Între timp, folosim momeală pentru a controla situația”, spun autoritățile care completează că excrementele și cadavrele rozătoarelor rămân o mare problemă și pentru calitatea aerului.

În plus, documente suplimentare obţinute de Ottawa Citizen arată că, deşi nelocuită, reşedinţa acumulează facturi costisitoare la utilităţi. Factura de electricitate a clădirii în ianuarie a fost de aproape 5.000 de dolari canadieni, la care se adaugă 3.153 de dolari canadieni pentru gaz şi 568 de dolari canadieni pentru apă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult