Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un urs prins într-un gard de sârmă în Alba a fost eutanasiat. Capcana a fost pusă intenţionat

Un urs care a rămas blocat, vineri, într-un gard de sârmă pe raza unei localităţi din Munţii Apuseni, a fost eutanasiat din cauza rănilor suferite. Capcana a fost pusă intenționat, spun autoritățile, potrivit Agerpres.

Dacă, iniţial, din cauza întunericului, s-a crezut că este vorba de o ursoaică ce fusese observată de localnici, în această săptămână, împreună cu cei doi pui ai săi, la lumina zilei, medicul veterinar care s-a deplasat la faţa locului a constatat că era vorba mai degrabă de un urs de circa 2 ani, posibil unul dintre pui.

Ursul a fost mai întâi tranchilizat, iar planul era ca acesta, după ce era eliberat din gardul de sârmă şi după ce ar fi trecut efectul medicamentaţiei, să fie eliberat în zonă. Însă, potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Alba, „ursul a fost eutanasiat din cauza rănilor provocate de capcana pusă intenţionat de oameni".

Specialiştii prezenţi la faţa locului au concluzionat că acesta nu a fost prins accidental în gard. „Se va întocmi proces-verbal de constatare pentru infracţiunea de braconaj cu autor necunoscut", a mai precizat sursa citată.

Reprezentanţii Jandarmeriei  au anunţat, vineri dimineaţă, că au fost sesizaţi despre faptul că în satul Valea Lupşii, în zona „Pe Selişte”, se află o ursoaică cu doi pui. „La apel s-a deplasat un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montani Roşia Montană. Ursoaica este blocată intr-un gard de sârmă şi, pentru eliberare, trebuie să fie tranchilizată”, au precizat jandarmii.

Citește și
urs
Momentul terifiant în care un urs se apropie la câțiva pași de un copil. Reacția băiatului a făcut ca animalul să se oprească

Tranchilizarea se va face de la un medic veterinar în jurul orei 10:00. 

„Tranchilizarea se va face de către un medic veterinar, in jurul orei 10.00, în conformitate cu prevederile OUG 81 din 21 iulie 2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combatetea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, au mai transmis jandarmii, potrivit News.ro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult