Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O mașină a explodat pe podul dintre SUA și Canada. Câteva ore, autoritățile au verificat dacă a fost un atac terorist

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un grav incident de securitate a pus autoritățile americane în stare de alertă. O mașină a explodat pe podul care face legătura între Statele Unite și Canada, în apropiere de cascada Niagara.

La câteva ore de la incident, oficialii americani au venit cu lămuriri și au precizat că incidentul nu a fost unul de natură teroristă.

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere, se vede cum mașina circulă cu viteză, lovește un obstacol, apoi este proiectată în aer. O altă filmare, realizată dintr-un unghi diferit, surprinde momentul în care explodează lângă punctul de frontieră. Deflagrația s-a petrecut cu puțin înainte de ora prânzului, pe podul care leagă Statele Unite de Canada.

Martor: „Șoferul mergea spre Canada. Circula cu mare viteză. Avea peste 160 de kilometri pe oră. Mai avea o mașină în față, a trecut pe lângă ea, moment în care a lovit un gard, apoi a zburat câțiva metri și dintr-o dată am văzut o minge de foc și mult fum peste tot."

Cei doi ocupanți ai vehiculului au murit, iar un angajat al poliției de frontieră a fost rănit.

Citește și
cascada niagara
O mamă și fiul ei au căzut în Cascada Niagara. Poliția nu crede că este vorba despre un accident

Accidentul a stârnit îngrijorări de ambele părți ale graniței. Toate punctele de trecere a frontierei din zona cascadei Niagara au fost închise, iar zborurile pe aeroportul Internațional Buffalo, de lângă Niagara, au fost oprite pentru o perioadă.

Președintele american, dar și premierul canadian, au fost informați imediat în legătură cu cele întâmplate.

Ulterior, autoritățile americane au venit cu lămuriri.

Kathy Hochul, guvernatoarea statului New York: „Nu există vreun semn că ar fi fost un atac terorist. Una dintre victimele identificate este un localnic, un new-yorkez."

Mașina s-a făcut scrum și nu a fost recuperate nici măcar plăcuțele de înmatriculare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult