Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O bucătăreasă de la Spitalul Județean Mureș, depistată pozitiv cu coronavirus

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este alertă epidemiologică la Spitalul Județean Mureș, după ce o angajată de la bucătărie a fost depistată pozitiv cu coronavirus.

Conducerea unității medicale susține că femeia a spălat mai multe vase din care au fost hrăniți pacienții de la secția de Boli Infecțioase. Inspectorii DSP iau totuși în calcul și alte ipoteze. Până să se lămurească exact situația, toți cei 17 angajați ai bucătăriei au fost trimiși în izolare.

Femeia în vârstă de 47 de ani era angajată să spele vase, în bucătăria Spitalului Clinic Județean Mureș. În urmă cu câteva zile a început să tușească și avea probleme cu respirația. La recomandarea conducerii spitalului și-a făcut testul și a fost depistată pozitiv cu coronavirus.

Daniel Porav - Hodade, director Spitalul Clinic Județean Mureș:„Am putea să spunem că există o posibilitate ca infecția persoanei respective de la blocul alimentar să fie datorită manipulării poate nepotrivite al unor vase, blocul alimentar furnizând alimentația și la clinicile de infecțioase.”

Femeia spune că nu a intrat în contact cu nicio persoană infestată și a avut grijă să se protejeze. Acum este internată la Infecțioase, unde este atent monitorizată. De asemenea, întreg personalul bucătăriei a fost trimis în izolare.

Citește și
coronavirus
Coronavirus România, LIVE UPDATE 17 aprilie. 411 decese, 8.067 de persoane infectate

Iuliu Moldovan, DSP Mureș: „În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit ca 17 persoane să fie testate în cursul zilei de astăzi.”

Conducerea spitalului a decis apoi să schimbe modalitatea în care le este livrată mâncarea pacienților.

Daniel Porav - Hodade, director Spitalul Clinic: „Am dispus că toată alimentația să fie făcută în caserolă de unică folosință MUSCĂ 05.08- la ora actuală cealaltă bucătărie lucrează în trei schimbuir și asigura alimenattia personalului și pacienților.”

Hrana bolnavilor și angajaților va fi preparată în alt spațiu pentru gătit, din unitatea medicală.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult