Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Militari căliți în războaiele din Irak și Afganistan vor ajuta la anchetele epidemiologice. Care e misiunea lor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Militari specializați în tehnici de supraviețuire sau care au fost în misiuni din Irak și Afganistan vor ajuta la anchetele epidemiologice. Ministerul Apărării anunță că pune la dispoziția direcțiilor de sănătate publică din țară 600 de militari.

 

Încă de la începutul pandemiei, Armata a ajutat peste tot pe unde a fost nevoie. În stradă, în spitalele devenite focare de infecție ori la coordonarea viitoarei campanii de vaccinare.

Cei apelați sunt sunați chiar de la Brigada Vânători de Munte "Sarmisetegusa" din Brașov, o unitate din elita Armatei Române.

Soldați voluntari au preluat o parte din apelurile care țin de anchetele epidemiologice, în baza unui protocol semnat cu direcția județeană de sănătate publică.

E drept că la Brașov sistemul e informatizat și funcționează foarte bine, fară întârzieri. Cei depisati pozitiv și apropiații sunt anunțați urgent că trebuie să intre în izolare.

Citește și
vaccin vaccinare
Iohannis: Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID vor ajunge între Crăciun şi Anul Nou

 

DSP-urile cu cele mai multe probleme nu au cerut ajutorul militarilor

 

Oficialii din Ministerul Apărării spun că în acest caz nu sunt folosiți oameni cu pregătire medicală dar vor face un curs cu angajații de la DSP. Cei care nu vor da telefoane vor completa baze de date întocmite în această perioadă.

Colonel(r) Daniel Anghel, purtătorul de cuvânt al MApN: "Sunt militari de la toate armele. Sprijinul se desfășoară în două moduri, fie militarii merg în call-centerele DSP-urilor, fie unde este posibil, se face și din cazărmile noastre”.

Deocamdată, în doar 24 de județe șefii direcțiilor de sănătate publică și-au manifestat interesul de a fi sprijiniți.

Până acum, nici în Capitală și nici în județul Ilfov nu a fost solicitat sprijin militar pentru anchetele epidemiologice, deși aici au fost cele mai mari probleme și cele mai multe întârzieri în comunicarea cu cetățenii.

E drept că, în ultimul timp, și la București și în alte mari orașe din țara, reprezentanții DSP din call-centere au fost ajutați de voluntari, fie studenți la medicină, fie alți angajați din serviciile primăriilor.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult