Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Măsurile luate după scandalurile din Rahova şi Codlea. Interlopii l-au îngrijorat şi pe Iohannis

Your browser doesn't support HTML5 video.

Deși autoritățile au mobilizat trupe speciale suplimentare, inclusiv elicoptere de supraveghere în zonele de risc, un nou scandal violent a avut loc, de această dată în Codlea, județul Brașov.

Două familii rivale s-au luat la bătaie, după care s-au războit inclusiv cu polițiștii locali și jandarmii trimiși la fața locului. Între timp, cinci dintre interlopii care au atacat forțele de ordine în ziua de Paște, în cartierul Rahova, din București, au fost arestați preventiv.

 

Cum s-a desfăşurat scandalul din Codlea

 

Scandalul din Codlea a început după lăsarea întunericului. Câțiva indivizi s-au atacat cu pietre, bâte și topoare, iar vecinii, înspăimântați, au sunat la 112 și au cerut ajutor. La fața locului au ajuns echipe mixte formate din polițiști și jandarmi care au încercat să îi potolească pe bătăuși.

Conflictul spun localnicii, mocnea de mai multă vreme între două familii rivale, iar după ce unii dintre ei au revenit acasă din străinătate s-au decis să își regleze neînțelegerile cu forța. În încăierare, unul dintre polițiștii locali venit să îi potolească, a fost lovit cu o lopată în cap, iar un coleg de-al său și doi jandarmi, cu pietre. Toți patru au avut nevoie de îngrijire medicală. Cu capetele sparte s-au ales și câțiva dintre bătăuși, iar doi dintre ei au fost răniți cu topoarele, așa că au fost internați la Spitalul Județean de Urgență din Brașov.

Citește și
Ambulanta
Bătaie între mai multe persoane, la Codlea. Polițiști răniți după ce au fost atacați cu lopata

Polițiștii au dus la audieri zeci de persoane, iar patru dintre atacatori au fost reținuți deja și sunt cercetați pentru ultraj și tulburarea liniștii și ordinii publice.

După confruntările violente cu forțele de ordine din cartierul Rahova, judecătorul de drepturi și libertăți a emis nu mai puțin de cinci mandate de arestare preventivă pentru ultraj și tulburarea liniștii și ordinii publice, iar în alte două cazuri a dispus plasarea sub control judiciar. O decizie care se bazează nu doar pe mărturiile polițiștilor agresați, cât mai ales pe imaginile susprinse cu telefoanele mobile, chiar de atacatori.

 

Măsurile luate de autorităţi după scandalurile din Rahova şi Codlea

 

După acest incident, șefii Poliției Române au decis să suplimenteze forțele de ordine gata să intervină în zonele de risc. Ba chiar se fac supravegheri din aer cu ajutorul a două elicoptere care au survolat nu doar Capitala, ci și zona de sud a țării.

Peste 150 de grupe speciale au fost constituite pentru astfel de intervenții.

Klaus Iohannis, președintele României: „Nu putem să tolerăm astfel de manifestări violente, astfel de încălcări ale normelor, în condițiile în care această pandemie creează probleme pentru noi toți, nu doar pentru unii. Este foarte clar în condițiile în care marea majoritate a românilor a respectat foarte bine toate normele. Acolo unde nu se respectă trebuie intervenit prompt, ferm, clar și așa se va întâmpla în continuare.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult