Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ludovic Orban: Dacă se suspendă cursurile, părinţii vor primi 75% din salariu să stea acasă cu copilul

Prim-ministrul Ludovic Orban a afirmat luni că în situaţia în care într-o şcoală vor fi suspendate cursurile din cauza COVID-19, un părinte va primi 75% din salariu, să stea acasă cu copilul.

"Dacă apare un caz într-o clasă, automat 14 zile se suspendă cursurile în clasa respectivă, se face anchetă epidemiologică. Dacă apar mai multe cazuri, poate 3-5 cazuri într-o şcoală, se pot suspenda cursurile în şcoala respectivă, pe o perioadă de 14 zile. Pentru asta, noi am prevăzut un act normativ, pe care l-am avut deja în dezbaterea guvernului, prin care am stabilit să acordăm ajutorul care a fost dat în perioada stării de urgenţă, 75% din salariu, pentru un părinte, ca să stea, pe perioada în care sunt suspendate cursurile, cu copilul acasă. Deja ne-am gândit la această variantă", a declarat Ludovic Orban, la Digi24.

 

”Trebuie să spunem oamenilor, ca să fie pregătiți”

 

El a spus că probabil va mai creşte numărul cazurilor de coronavirus la copii, care şi până acum, înainte de începerea şcoli, înregistrau un procent semnificativ.

Citește și
scoala, coronavirus
Experți britanici: Neparticiparea la cursuri reprezintă un risc mai mare pentru copii decât COVID-19

"Trebuie să spunem oamenilor, ca să fie pregătiţi. Dintre românii care s-au îmbolnăvit, procentul elevilor de vârstă şcolară care s-au îmbolnăvit este de 6,3%, fără să fie şcoală. A existat o răspândire a virusului şi pe această categorie de vârstă, în populaţia şcolară. Sigur că riscurile sunt foarte mici", a adăugat premierul.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult