Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Loiali Reginei Elisabeta a II-a, câinii Corgi şi poneiul acesteia au fost prezenţi la trecerea cortegiului la Windsor | VIDEO

Poneiul negru al reginei Elisabeta a II-a, Emma, dar și cei doi câini Corgi au fost prezenți la trecerea cortegiului funerar pe domeniul Castelului Windsor.  

Sandy şi Muick, cei doi Corgi ai reginei, au fost aduşi pentru sosirea sicriului la castel, unde a avut loc slujba de înmormântare a suveranei, scrie Reuters, citată de News.ro.

 

Ţinuţi în lesă de personalul palatului, câinii au aşteptat răbdători în curtea castelului.

Citește și
Procesiune inmormantare regina Elisabeta - 26
Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. De ce sunt atât de multe uniforme militare la ceremonii

 

 

Poneiul negru al reginei Elizabeth II, Emma, a fost prezent la trecerea cortegiului funerar pe domeniul Castelului Windsor, fiind ţinut de căpăstru de un membru al personalului.

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, o zi istorică adânc întipărită în inimile poporului Marii Britanii

Mohorâtă și răcoroasă, ziua despărțirii de regina Elisabeta a II-a a început cu un curcubeu arcuit deasupra Londrei, imediat după răsărit. Startul ceremoniilor s-a dat în mijlocul dimineții, la ora locală 10.

Regina însăși a ales abația Westminster pentru funeralii, pe motiv că încap mai mulți oameni, dar și pentru că lăcașul a găzduit momentele esențiale din viața ei.

Copiii reginei s-au așezat chiar în dreapta sicriului. Regele a privit sicriul transfigurat până la lacrimi. Foarte emoționați au fost și mezinul reginei, Edward, și soția lui Sophie. Tot în apropierea sicriului au stat și cei opt nepoți ai reginei și soțiile lor, dar și George și Charlotte, copiii prințului de Walles și, totodată, cei mai mari strănepoți ai reginei.

Sicriul a fost scos din lăcașul sfânt și a început procesiunea prin inima capitalei britanice până la Arcul Wellington, situat la Hyde Park Corner.

Membri ai Marinei Regale au tras cu frânghii afetul de tun care purta sicriul, în timp ce alții, 142 la număr, îi urmau. E o tradiție ce datează de la funeraliile Reginei Victoria din februarie 1901. Caii care urmau să tragă trăsura s-au panicat și au luat-o la fugă, amenințând să lase sicriul să cadă. Atunci un căpitan al Marinei Regale i-a sugerat noului rege, Edward al VII-lea, să folosească soldați în loc de cai.

În fața afetului au pășit cadențat formații de cimpoi și tobe ale regimentelor scoțiene și irlandeze, o brigadă de Gurkhas, soldați de origine nepaleză, dar și membri ai armatei britanice și 200 de muzicieni ai Royal Air Force.

Au răsunat marșuri funebre compuse de Beethoven, Chopin ori Mendelssohn. În total, la procesiune au luat parte 6.000 de soldați, marinari și piloți, fie implicați activ, fie desfășurați de-a lungul traseului.

Câteva regimente au fost onorate în mod special în timpul procesiunii, mărșăluind foarte aproape de sicriul Elisabetei a II-a. Unul este „Yeomen of the Guard”, cu uniformă roșu-aurie din perioada Tudor, cel mai vechi corp militar din armata britanică, apărut în 1485. S-au alăturat două foste unități de gardă de corp ale monarhului, care acum sunt limitate la un rol ceremonial, dar și membri ai Companiei Regale de Arcași, care au fost gărzile de corp ale Reginei Elisabeta a II-a când aceasta se afla în Scoția.

La Arcul Wellington, sicriul a fost mutat în dricul regal și, înainte să plece către Windsor, militarii au dat salutul regal și a fost intonat imnul regal.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult