Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iohannis va merge la Kiev, alături de Scholz, Macron și Draghi, susține un oficial ucrainean

Președintele Klaus Iohanis s-ar deplasa, joi, la Kiev, împreună cu omologul său francez Emmanuel Macron, cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, și cu Mario Draghi, premierul Italiei, afirmă un parlamentar din Ucraina.

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

Parlamentarul ucrainean Oleksiy Goncharenko a transmis, pe pagina sa de Twitter, că președintele României, Klaus Iohannis, ar urma să meargă, alături de președintele francez Emmanuel Macron, de cancelarul german Olaf Scholz și de premierul italian Mario Draghi, la Kiev. Oficialul din Ucraina susține că vizita celor patru în capitala țării sale ar urma să aibă loc joi.

„Cei trei muschetari. Președintele Macron, cancelarul Scholz, premierul Draghi vor vizita Kievul joi. Și ca d'Artagnan, Președintele României Iohannis”, a scris Goncharenko.

Citește și
Emmanuel Macron vine în România pe 15 iunie. Unde va merge președintele Franței
Emmanuel Macron vine în România pe 15 iunie. Unde va merge președintele Franței

Jurnaliștii italieni de la La Stampa au notat că Macron și Scholz vor merge joi la Kiev pentru a discuta în privința stabilirii unor culoare de export al cerealelor ucrainene prin Polonia și România.

Altfel, președintele Franței, Emanuel Macron, se va afla, de marți seară, în România, și va ateriza la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu soldații francezi.

Miercuri, Klaus Iohannis îl va primi pe omologul său francez la Palatul Cotroceni.

Emmanuel Macron a mai fost în România anul trecut, pe 24 august, în cadrul unui turneu european în ţările central şi est-europene din UE.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult