Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Distrus că familia nu îi acceptă orientarea sexuală, Rafael s-a aruncat de la etajul 20. Cui i-a lăsat un ultim mesaj

Your browser doesn't support HTML5 video.

O tragedie s-a petrecut luni dimineață în București. Un tânăr student la ASE și-a luat viața pentru că familia nu i-a acceptat orientarea sexuală. Avea doar 20 de ani şi ultimul mesaj i l-a lăsat tatălui său vitreg.

Gestul disperat al băiatului ne spune încă o dată că ar trebui să fim mai toleranți şi să ţinem cont de faptul că toţi avem sentimente. Deocamdată, 57% dintre români sunt de părere că nu ar trebui recunoscute legal cuplurile formate din persoane de acelaşi sex.

„Am ajuns să am coşmaruri”, „Nu pot umbla liber în faţa oamenilor fără să mă simt judecat până la sânge pentru ceea ce sunt.” Sunt mărturii dureroase ale unor tineri gay din România. Le este teamă să nu fie judecaţi în țara lor doar pentru că au o altă orientare sexuală decât majoritatea.

Prin asta a trecut şi Rafael. Băiatul de 20 de ani n-a mai îndurat faptul că cei dragi lui nu l-au acceptat şi a decis să îşi pună capăt zilelor.

S-a cazat într-un hotel din inima Bucureştiului. Acolo i-au găsit poliţiştii lucrurile. Apoi a urcat pe terasa clădirii la etajul 20 și a pășit în gol. Înainte de 8 dimineața, cineva a anunţat tragedia la 112.

Trupul tânărului a fost dus la Institutul de medicină Legală Mina Minovici.

Ultimul mesaj al băiatului a fost pentru tatăl vitreg, pentru că mama sa este plecată în Italia. Rafael suferea, simţea că nu îl înțelege nimeni. Specialiştii atrag atenţia asupra consecinţelor pe care le poate avea lipsa de toleranţă din partea familiei.

Cei care reprezintă comunitatea LGBT spun că cei mai mulţi dintre tinerii cu alte orientări sexuale iau foarte greu decizia de a discuta deschis cu familia. O campanie făcută vara trecută a scos la iveală poveşti de viaţă şocante,

Ana Ciutu, membru ACCEPT: „Cei mai mulţi vorbeau despre dificultatea de a le spune părinţilor, iar dificultatea venea din teamă de a nu fi respinși de propriii părinţi. Acceptarea părintelui îţi dă puterea de a merge mai departe, lipsa acceptării te faultează şi te lasa vătămat pe viaţă.”

Ana Morodan a participat la această campanie.

Ana Morodan, influencer: „Am rămas speriată şi neputincioasă în fata poveștilor în care mi se spunea că nu mai văd niciun rost pentru care să trăiesc, venind de la copii de 16,17,18 ani. Cred că toţi au nevoie de noi toţi să le spunem că e în regulă să fii cum eşti tu.”

Un studiu făcut anul trecut de organizaţia ACCEPT arată şi că societatea românească nu a reuşit să depăşească pragul minim de acceptare şi toleranţă pentru comunitatea LGBT.

Drama tânărului Rafael poate fi drama oricărui tânăr care nu găseşte înţelegere acasă, spun psihologii. Soluţii există: apelarea la un specialist, însă există şi grupuri de sprijin.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult