Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cele mai cunoscute poziții de yoga. Recomandări din partea specialiștilor

Exercițiile de yoga oferă numeroase beneficii, atât pentru sănătate, cât și pentru echilibrul tău interior, dar dacă ai început de curând să practici acest tip de antrenament, este foarte important să-ți dozezi corect efortul.

Cele mai populare poziții de yoga     Poziția Lotus     Adho Mukha Svanasana     Janu Sirsasana Poziții de yoga pentru începători     Podul     Triunghiul (Trikonasana)     Copacul (Vrksasana) Poziții de yoga în doi     Scaunul dublu     Barcă pentru doi     Respirația fluturelui

Sfatul tuturor specialiștilor este să nu încerci din prima zi poziții complicate, care necesită mult echilibru și forță fizică, pentru că nu vei reuși să le execuți corect. În schimb, dacă ai deja ceva experiență în practicarea yoga, înseamnă că poți să experimentezi fără probleme și ceva nou.

Cele mai populare poziții de yoga

Dacă vrei să te antrenezi acasă, dar nu știi ce poziții să încerci, îți prezentăm în continuare câteva recomandări din partea antrenorilor de yoga, în funcție de nivelul la care te afli.

Poziția Lotus

Una dintre cele mai cunoscute poziții de yoga, Lotus, este recomandată și pentru începători, dar și pentru avansați, fiind ideală pentru reglarea respirației. De asemenea, este indicată și pentru o pauză de odihnă în timpul antrenamentului, între pozițiile mai dificile, pentru că permite un moment de relaxare, potrivit doyou.com.

Adho Mukha Svanasana

La fel de apreciată ca poziția Lotus, Adho Mukha Svanasana poate fi practicată indiferent de experiența pe care o ai cu exercițiile yoga. Această poziție este foarte bună pentru a crește flexibilitatea, deoarece solicită și partea de sus a corpului, dar și partea de jos. Practic, toți mușchii sunt întinși, dacă execuți corect poziția, adică ții spatele și picioarele perfect drepte. Nu doar flexibilitatea va fi îmbunătățită în timp, ci și forța musculară.

Janu Sirsasana

O poziție ceva mai dificilă și mai solicitantă, dar potrivită și pentru începători, este Janu Sirsasana. Ca să practici această poziție, trebuie să stai pe salteluță cu un picior îndoit spre tine și celălalt perfect întins în față. Apoi te apleci înainte, până atingi cu capul genunchiul piciorului întins. Acest exercițiu ajută la întinderea musculaturii umerilor și spatelui, dar poate ameliora și durerile menstruale.

Poziții de yoga pentru începători Podul

Una dintre cele mai bune poziții de yoga și totodată una dintre cele mai simple, ideale pentru începători, este podul. Acest exercițiu permite tonifierea coapselor, șoldurilor și gleznelor, fiind perfect pentru relaxare după o zi de muncă la birou, care suprasolicită umerii și coloana.

Triunghiul (Trikonasana)

O poziție excelentă pentru întărirea musculaturii picioarelor și spatelui este Triunghiul. Acest exercițiu ajută și la flexibilitate, pentru că întinde spatele și umerii, de aceea trebuie practicat cu mai multă atenție.

Copacul (Vrksasana)

O poziție aparent simplă, dar care îți va pune la serioasă încercare echilibrul, este Copacul. Practic, în timp ce faci acest exercițiu trebuie să stai într-un picior, dar nu este deloc așa de ușor cum pare, pentru că poziția Vrksasana îți solicită destul de intens mușchii picioarelor și abdomenului. Este un exercițiu foarte bun pentru echilibru, dar și pentru flexibilitate și pentru tonifierea musculaturii.

Poziții de yoga în doi

Practicarea exercițiilor de yoga în cuplu ori alături de o prietenă sau un prieten nu reprezintă doar un mod plăcut de a petrece timpul împreună, ci și o bună ocazie de a-l cunoaște mai bine pe partenerul de antrenament, scrie womenshealthmag.com.

Prin comunicarea necesară în timpul acestor exerciții, veți ajunge să aveți mai multă încredere unul în altul și să construiți o legătură mai puternică. Iată câteva poziții foarte simple, pentru începători, pe care le puteți încerca în doi:

Scaunul dublu

● Stați împreună pe salteaua de yoga, spate în spate; ● Uniți-vă brațele și sprijiniți-vă unul de spatele celuilalt; ● Împingând unul în spatele celuilalt, încercați să vă ridicați din șezut în poziția pe vine și rămâneți așa timp de 3-5 respirații; ● Inspirați și ridicați-vă în picioare, păstrând poziția, sau expirați și așezați-vă la loc în șezut.

Barcă pentru doi

● Stați pe saltea, față în față; ● Cu genunchii îndoiți, unește-ți tălpile cu tălpile partenerului, la mijlocul saltelei; ● Uniți-vă mâinile, cu brațele de-o parte și de alta a picioarelor; ● Expirați și ridicați picioarele, păstrând tălpile unite și continuând să vă țineți de mâini, astfel încât să vă sprijiniți doar pe osul coccis (noadă); ● Mențineți poziția timp de 5 respirații, apoi vă eliberați și repetați mișcarea de încă 2 ori.

Respirația fluturelui

● Stați pe saltea, spate în spate; ● Luați amândoi poziția Fluturelui - cu genunchii depărtați și tălpile unite; ● Sprijină spatele de spatele partenerului, astfel încât să-i simți respirația; ● Închide ochii și caută să-ți sincronizezi respirația cu a partenerului; ● Lasă-te pe spatele partenerului, în timp ce acesta se apleacă puțin înainte; ● Păstrați poziția timp de 3-5 respirații, apoi reveniți în poziția inițială; ● Repetați mișcarea, dar de data aceasta inversați rolurile: tu te pleci în față, iar partenerul se lasă pe spatele tău.

În concluzie, practicarea yoga în doi este un antrenament inedit, care va crește încrederea în cel de lângă tine. La urma urmei, va trebui să te sprijini pe el/ea la propriu, iar rezultatele pot fi mult mai bune ca exercițiile practicate separat, pentru că, datorită acestui suport, vei putea să te întinzi mai eficient și-ți vei tonifica mai bine mușchii, în timp ce-ți vei crește și rezistența și forța musculară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult