Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alertă meteo. COD ROȘU de tornadă, grindină și vânt de peste 100 km/h în 2 județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni o alertă ”cod roșu” de tip ”nowcasting”, valabilă luni, 6 mai, de la ora 17.45 până la ora 18.30.

Avertizarea este valabilă pentru județul Ialomița, localitățile Ciulnița, Albești și Buești - precum și pentru județul Călărași: Dragalina, Dor Mărunt, Perișoru, Ciocănești, Grădiștea, Cuza Voda, Independența, Dragoș Vodă, Alexandru Odobescu, Vlad Țepeș, Ștefan Vodă și Vâlcelele.

Potrivit ANM, în aceste zone se vor semnala: vânt cu peste 100...110 km/h, aspect tornadic, grindină de mari, frecvente descărcari electrice, averse torențiale care vor cumula cantități de 30...35 litri pe metrul pătrat.

Tornada formată pe 1 mai, în judeţul Călăraşi, a captat atenţia lumii întregi.

Şeful departamentului de meteorologie de la CNN, Brandon Miller, a declarat într-un interviu pentru Știrile PRO TV că nu i-a venit să creadă că aşa ceva s-a întâmplat în România, pentru că seamănă mult cu tornadele americane.

Citește și
Dezastrul lăsat în urmă de tornada din Călăraşi
Care este riscul formării de tornade în următoarele ore. Metoda prin care se vor da alerte

Brandon Miller spune că într-o asemenea situaţie oamenii ar trebui să se adăpostească şi în niciun caz să încerce să întreacă fuiorul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult