Femeia din București care a murit după ce a fost sfâșiată de maidanezi a mai fost atacată de câini în același loc
Your browser doesn't support HTML5 video.
Galerie foto
Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin 112, cu privire la această tragedie.
”La fața locului s-au deplasat polițiștii care au identificat victima, iar un echipaj medical a constatat decesul.
În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri.
Trupul neînsuflețit urmează a fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei” - se arată într-un comunicat al autorităților.
Victima a mai fost atacată de câini, în 2022, în același parcPoliția a confirmat că aceeaşi femeie ar fi fost atacată de câni şi în aprilie 2022, în aceeaşi zonă.
Victima avea 43 de ani și - anul trecut - a scăpat după ce a fost scoasă din colţii animalelor de doi biciclişti, care treceau în acel moment prin zonă.
Femeia a ajuns atunci la spital cu răni la cap, la mâini şi la picioare şi a fost operată de urgență.
Potrivit autorităţilor, câinii au ieșit din curţile oamenilor, însă pentru că proprietarii nu aveau acte pentru ei, au fost luați de cei de la primărie.
Ce spune Primăria Sectorului 6 despre acest cazPrimăria Sectorului 6 a transmis într-un comunicat că victima a fost găsită de polițiști pe câmp, la aproape 300 de metri distanță de cea mai apropiată locuință.
În prezent, terenul respectiv se află în posesia a trei persoane, mai precizează autoritățile locale.
De asemenea, Poliția Locală Sector 6 susține că nu a primit sesizări privind existența câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia.
”Femeia a fost găsită de polițiști pe câmp, la 270 de metri distanță de cea mai apropiată locuință și la 300 de metri distanță de cel mai apropiat punct de digul Lacul Morii- zona neamenajată, aflată la granița cu Comuna Chiajna.
Terenul a aparținut CAP, iar împroprietăririle au fost făcute de autoritățile din Chiajna. În prezent, se află în posesia a trei persoane.
Primăriile de sector nu au atribuții pe partea de ecarisaj, singura instituție abilitată să monitorizeze și să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureștiului este Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale.
Chiar și așa, Poliția Locală a Sectorului 6 sprijină ASPA. Au acțiuni săptămânale împreună. Mai mult, anul trecut echipele au fost însoțite de polițiștii locali în zona Gilulești Sârbi, în cadrul campaniei de conștientizare a sterilizării animalelor.
Important! Poliția Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existența câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia. Însă, aproape zilnic polițiștii locali solicită intervenția celor de la ASPA pentru a captura câinii făre stăpân din alte zone, în special cele aflate la granița cu comunele limitrofe.
Anul trecut, au fost trimise 53 de notificări, iar de la începutul lui 2023 alte 36” - se arată în comunicatul Primăriei Sector 6.