Sute de caini de la adaposturile din Capitala vor fi eutanasiati, daca nu vor fi adoptati. In 2016, au fost omorati 1.000

Ultima actualizare: 16-01-2017 07:33

Cainii fara stapan din adaposturile din Bucuresti au supravietuit cu greu codurilor de vreme rea. Insa nu vor scapa de moarte, daca nu vor fi adoptati.

Doar anul trecut, de pilda, o mie de maidanezi au fost eutanasiati de autoritati pentru ca nu si-au gasit un proprietar. Vineri, reprezentantii primariei Bucuresti au anuntat ca pentru animalele din Capitala vor crea SMURV, un sistem de urgenta similar SMURD-ului.

Dupa ce i-au vazut pe catei, unii jurnalisti l-au intrebat pe directorul ASPA, Bogdan Treeroiu, despre mizeria din padocuri.

Bogdan Treeroiu: "Curatenie se face de trei ori pe zi. Daca un animal si-a facut nevoile, asta nu inseamna ca nu sunt curatate."

La intrarea in adapostul din Bragadiru, reprezentantii unui ONG s-au plans ca politia locala nu i-a lasat sa intre: aveau si ei intrebari catre primarul Firea.

Adapostul din Bragadiru este inchiriat de la Administratia Nationala a Penitenciarelor, iar unii ingrijitori de aici sunt detinuti.

In acest moment, in adapost sunt aproape 250 de caini. Anul trecut, din tot Bucurestiul au fost adusi aici, dar si in celelalte 2 adaposturi ale ASPA, Pallady si Mihailesti, 4 mii de caini fara stapan, stransi de pe strazile Capitalei.

Pentru ca nu au fost adoptate de nimeni, 1000 de animale au fost eutanasiate. Directorul ASPA sustine ca a incercat sa le gaseasca un proprietar si a prelungit perioada de sedere in adapost. Zadarnic insa.

Bugetul operatiunilor de prindere, adapostire si eutanasiere a fost anul trecut de 2 milioane de euro.

Gabriela Firea, primarul Capitalei: "Este un buget, nu pot sa spun mare sau mic. Acum lucram la un buget in curs si daca domnul director considera ca trebuie suplimentat, trebuie sa ne informeze."

Vor fi alocati si mai multi bani in 2017, pentru ca autoritatile se gandesc sa creeze un proiect pilot SMURV, un fel de SMURD pentru animale.

Cateva masini vor interveni in cazul animalelor cu sau fara stapan aflate in situatii dramatice si le vor transporta la o clinica veterinara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!