Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Care sunt localurile preferate de comunitatea LGBTQ+ din București. Plus, cluburile gay din marile orașe

Marile orașe europene au cartiere gay-friendly, pline de cluburi vibrante, frecventate de membrii comunității LGBTQ. Bucureștiul nu are un astfel de cartier, dar există, totuși, cluburi care încearcă să recreeze această atmosferă.

În România, comunitatea gay încă se confruntă cu o situație complexă și dificilă, pentru că atitudinea societății față de LGBTQ+ rămâne una conservatoare, mai ales în zonele rurale și în rândul populației mai în vârstă. Homofobia și discriminarea sunt încă probleme semnificative. Concluzia? Cea mai mare parte a comunității gay este, încă, in the closet.

Și, dacă nu există cerere pentru așa ceva, evident că nu există nici ofertă.

Cu toate acestea, există anumite locuri și cluburi în orașe mari precum Constanța, Cluj și, evident, București, unde comunitatea gay se poate simți liberă. Dar aceste locuri nu formează cartiere dedicate, ci, mai degrabă, sunt locații individuale, dispersate prin orașe.

După mai multe încercări soldate eșecului, în Constanța s-a deschis SOHO - un club unde oricine este binevenit, atâta vreme cât înțelege că se află într-un club gay.

Citește și
Care sunt cele mai homofobe țări din Europa, și pe ce loc se află România
Care sunt cele mai homofobe țări din Europa și pe ce loc se află România

Soho există și în Cluj. Dar este saună. Evident, este o locație 18+. Tot în Cluj, de mai bine de un deceniu, există Delirio – un club… straight friendly. Este un local LGBTQ+, dar sunt bineveniți toți cei deschiși la minte. De asemenea, Delirio și-a deschis o filială și în Sibiu.

În plus, conform Google, există două baruri și în Iași: Cuib și Acaju.

După cum era de așteptat, cele mai multe localuri gay se află în București: trei cluburi sau baruri de noapte: Club Q, Iub Bar și Thor – toate situate în centrul vechi. Mai există și o saună, dar și un bar de noapte gay friendly - Apollo, care este foarte apreciat în lumea LGBTQ+.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult