Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O nouă lovitură pentru Dragnea. Tribunalul UE a respins cererea de rejudecare a dosarului

Tribunalul UE a respins o cerere formulată de Liviu Dragnea, prin care fostul lider PSD dorea anularea condamnării la închisoare dată de ICCJ și rejudecarea dosarului.

Prin cererea depusă de avocatul lui Liviu Dragnea la Tribunalul UE „se urmărește în esență anularea deciziei pronunțate de autoritatea judecătorească română, pretins contrară dreptului Uniunii Europene, precum și a tuturor actelor ulterioare, însoțită de o cerere de somație ce urmărește obligarea autorității judecătorești să rejudece cauza cu care a fost sesizată”, se menționează în decizia Tribunalului UE.

Liviu Dragnea a solicitat Tribunalului UE să constate faptul că Înalta Curte de Casație și Justiție a încălcat dreptul UE în judecarea dosarului, că „ a judecat cauza subsemnatului în fond, fără să existe complet de judecată specializat pe fapte de corupţie” și că a dat dovadă de abuz de putere.

Tribunalul UE a respins cererea fostului lider PSD, invocând „vădită incompetență” și a decis că acesta trebuie să plătească și cheltuielile de judecată.

Pe 3 iulie, CCR a decis că există conflict juridic între Parlament şi ICCJ pe tema completurilor specializate, dar acest lucru nu a dus la rejudecarea dosarului lui Liviu Dragnea.

Citește și
Liviu Dragnea la Instanta Suprema, 10 decembrie
Ce a spus Dragnea la ÎCCJ ca să fie eliberat înainte de Crăciun. Anunțul avocatului

Decizia din dosarul lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive nu a fost afectată, pentru că era vorba despre o decizie definitivă dată de un complet de trei judecători și menținută ulterior de un complet de cinci judecători.

Liviu Dragnea a fost condamnat în data de 27 mai 2019 la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult