Liviu Dragnea rămâne în spatele gratiilor. Este hotărârea luată , marți, de Instanța Supremă, după ce fostul președinte al PSD a încercat să îi convingă pe judecători să îl lase acasă de sărbători.

Dragnea a apelat la două căi extraordinare de atac împotriva deciziei prin care a fost trimis în luna mai în închisoare. Una i-a fost respinsă definitiv, cealaltă va fi analizată anul viitor, în ianuarie.

Liviu Dragnea a fost escortat la Înalta Curte la puţin timp după ora 9.00. Jurnaliştii au încercat să obţină de la el primele declaraţii de când a fost închis. Nu au avut însă prea mult noroc nici de această dată.

Liviu Dragnea: "Nu pot să vorbesc, îmi pare rău"

Flavia Teodosiu, avocat: "Nu cred că era firesc să stea de vorbă de la etaj. Ce să facă? Să ţipe? Ce a spus? Se considera în continuare nevinovat şi a considerat că ceea ce s-a susţinut în cadrul contestaţiei în anulare este perfect normal şi admisibil."

Ajuns în fața judecătorilor, fostul lider al PSD a pledat încă o dată nevinovat. A depus două contestaţii diferite în încercarea de a-i convinge pe magistraţi să îl elibereze până de Crăciun. Timp de o oră, în timpul unei şedinţe secrete, avocaţii lui Dragnea şi-au prezentat toate argumentele.

Flavia Teodosiu, avocat : "Textul de lege este sec, spune doar că un complet de judecată poate dispune și suspendarea hotărârii care este atacată cu contestația în anulare, motiv pentru care este la îndemâna judecătorilor să aprecieze în ce măsură vor dispune sau nu suspendarea acestei hotărâri."

Calea extraordinară de atac la care a apelat Dragnea şi care a fost admisă în principiu ar putea fi de fapt un prim pas spre rejudecarea dosarului în care a fost condamnat la 3 ani şi şase luni de închisoare. Judecata va avea loc însă abia în ianuarie, după sărbători.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!