Ce a spus Dragnea la ÎCCJ ca să fie eliberat înainte de Crăciun. Anunțul avocatului


Ultimul update: Miercuri 11 Decembrie 2019 10:36
Data publicarii: Miercuri 11 Decembrie 2019 07:43
Categorie: Stiri actuale

Liviu Dragnea rămâne în spatele gratiilor. Este hotărârea luată , marți, de Instanța Supremă, după ce fostul președinte al PSD a încercat să îi convingă pe judecători să îl lase acasă de sărbători.

Dragnea a apelat la două căi extraordinare de atac împotriva deciziei prin care a fost trimis în luna mai în închisoare. Una i-a fost respinsă definitiv, cealaltă va fi analizată anul viitor, în ianuarie.

Liviu Dragnea a fost escortat la Înalta Curte la puţin timp după ora 9.00. Jurnaliştii au încercat să obţină de la el primele declaraţii de când a fost închis. Nu au avut însă prea mult noroc nici de această dată.

Liviu Dragnea: "Nu pot să vorbesc, îmi pare rău"

Flavia Teodosiu, avocat: "Nu cred că era firesc să stea de vorbă de la etaj. Ce să facă? Să ţipe? Ce a spus? Se considera în continuare nevinovat şi a considerat că ceea ce s-a susţinut în cadrul contestaţiei în anulare este perfect normal şi admisibil."

Ajuns în fața judecătorilor, fostul lider al PSD a pledat încă o dată nevinovat. A depus două contestaţii diferite în încercarea de a-i convinge pe magistraţi să îl elibereze până de Crăciun. Timp de o oră, în timpul unei şedinţe secrete, avocaţii lui Dragnea şi-au prezentat toate argumentele.

Flavia Teodosiu, avocat : "Textul de lege este sec, spune doar că un complet de judecată poate dispune și suspendarea hotărârii care este atacată cu contestația în anulare, motiv pentru care este la îndemâna judecătorilor să aprecieze în ce măsură vor dispune sau nu suspendarea acestei hotărâri."

Calea extraordinară de atac la care a apelat Dragnea şi care a fost admisă în principiu ar putea fi de fapt un prim pas spre rejudecarea dosarului în care a fost condamnat la 3 ani şi şase luni de închisoare. Judecata va avea loc însă abia în ianuarie, după sărbători.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Liviu Dragnea rămâne după gratii. Prima sa declaraţie la ieşirea de la ICCJ
Liviu Dragnea vrea să scape de închisoare. Instanța Supremă judecă marți cererea sa
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33