Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Proiectele cu care se laudă Liviu Pop, după 6 luni de mandat. Specialiștii îl contrazic

Your browser doesn't support HTML5 video.

Compendiul pentru clasa a 5-a, profesori motivaţi şi extinderea programului masă caldă au fost puse de ministrul Educaţiei, Liviu Pop, la capitolul reuşite într-un bilanţ al mandatului său de 6 luni.

Specialiştii în educaţie îl contrazic însă. Compendiul a fost o soluţie de ultim moment, care să acopere lipsa noilor manuale, profesorii nu sunt motivaţi, iar programul masă caldă nu poate fi implementat în cele mai multe şcoli alese de minister. Şi sunt doar câteva din problemele sistemului nostru de învăţământ.

Într-un document de 22 de pagini, Liviu Pop şi-a prezentat aşa-zisele realizări în cele 6 luni de mandat. În bilanţ se regăsesc chiar şi planuri sau propuneri cum ar fi:

"Îmbunătățirea instrumentelor de evaluare/examinare pentru elevi și profesori: "Se are în vedere realizarea unui mecanism de evaluare on-line pentru lucrările scrise la examenele/concursurile susținute de elevi, cadre didactice și candidați la cariera didactică."

Cât despre profesori, ministrul considera că sunt "motivaţi şi bine pregătiţi".

Citește și
Liviu Pop
Liviu Pop: Structura examenului de bacalaureat și perioada de susținere a probelor trebuie regândite

Marius Nistor, preşedinte FSE Spiru Haret: "În privinţa aceasta mi-aş permite să îl contrazic pe ministrul Educaţiei. Școala nu înseamnă numai salarii. şcoală înseamnă şi asigurarea tuturor condiţiilor necesare pentru desfăşurarea actului didactic. Cadrele didactice au nevoie de consumabile, de aparatura corespunzătoare, care să fie dotate"

Ministerul Educaţiei a lansat la mijlocul lunii noiembrie programul CRED, finanţat cu fonduri europene, de pregătire a 55.000 de cadre didactice. CRED a demarat, însă, fără ca modalitatea de selecţie a formatorilor să fie pusă la punct. În plus, nu au fost consultaţi experţi din străinătate.

Cristian Hatu, preşedintele centrului de evaluare şi analize educaţionale: "Au fost aleşi ca parteneri oficiali 8 case ale corpului didactic din ţară şi câteva inspectorate şcolare judeţene şi atunci întrebarea este cum s-a făcut selecţia acestor parteneri?"

Nu lipseşte din bilanţ ideea manualului unic. Proiectul a fost aprobat de guvern, dar trebuie să treacă şi de votul parlamentului. Acesta este de altfel şi cel mai controversat capitol în mandatul lui Pop.

Ministrul a fost criticat şi pentru achiziţionarea unui manual de sport, dar şi pentru că manualele de clasa a 5-a nu au fost gata la timp, iar în locul lor, pe băncile elevilor a ajuns un compendiu.

Altfel, Liviu Pop a devenit cunoscut pentru greşelile sale gramaticale şi de vocabular, fiind supranumit şi ministrul "genunche".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult