Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Bătălia ceaunelor”, în Maramureș. 12 bucătari s-au întrecut pentru cea mai bună tocăniță

Your browser doesn't support HTML5 video.

În Maramureș, s-a dat ieri „bătălia ceaunelor”. 12 bucătari au pregătit la foc mic cea mai bună tocăniță. Nu a lipsit nici tradiționala mămăligă. Pentru a-i impresiona pe cei prezenți, fiecare concurent a avut secretele sale.

„Aici să nu filmaţi că-s ingrediente secrete.”

„Secretul nostru este sufletul”, spuneau maeștrii bucătari.

Cei 12 concurenți au venit pe malul lacului Nistru din Maramureș și - la foc mic - au pus la gătit ingredientele pentru cea mai bună tocăniță. Fiecare cu secretul său.

„Noi suntem echipa Merişor, şi o să facem mămăliga cu tocăniţă de porc şi vită. O să fie şi picant, şi tocăniţă normală.”

Marian Muntean, bucătar: „Avem o combinaţie de condimente pe care nu pot să le spun. O să facem un sos cu ardei copt, usturoi, roşii şi condimentele pe care le-am pregătit.”

Vlad Pop, bucătar: „Mai mult tradiţional, sigur, fără suc de roşii, doar cu ceapă, usturoi şi restul ingredientelor secrete.”

Citește și
Gogosari
Gogoșarii, nelipsiți din rețetele de toamnă, din ce în ce mai puțini pe piață. Cu ce pot fi înlocuiți

Fiecare rețetă a avut ceva aparte, pentru a-i impresiona pe jurați.

Andrei Covaci, bucătar: „Secretul bucătarului este gustul lui. Nu merg fără locul 1 de aici.”

Bucătarii au avut și susținători, care au așteptat ca tocăniţa să fie gata.

Fetiţă: „Sunt aici ca să-l susţin pe tati şi să mănânc ce au pregătit ei.”

Femeie: „Am venit să susţinem echipa tăticilor, a soţilor, aşteptam să degustăm bucatele”.

Reporter: Veţi putea să fiţi imparţială? Să zicem că da, o să încerc cel puţin.”

Oaspeții au putut gusta și friptură de berbecuț: „Aici friptura de berbecuţ îi făcută... cârnăciorii”.

La final, fiecare bucătar și-a împărțit creația cu cei dornici să testeze preparatele.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult