Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bucătarul care a lucrat 5 ani la o reţetă de varză cu ciolan. Reacţia celor care gustă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Românii au fost și rămân mari amatori de mâncare, însă, deși ne-am mai rafinat gusturile, ne întoarcem mereu la preparatele tradiționale care au în ele și puțin din farmecul copilăriei.

La un târg din Timișoara, un bucătar priceput și-a încântat clienții cu o varză cu ciolan, dar și cu un papricaș elaborat.

Folosește numai ingrediente locale și îi încurajează și pe alții să ii urmeze exemplul.

Sebastian Paul - bucătar: ”Este o rețetă perfecționată timp de 5 ani de zile. Am lucrat la ea, în fiecare an modific câte ceva în funcție de cerințele clienților".

Clienții săi au apreciat în egală măsură varza cu ciolan, dar mai ales atmosfera diferită de cea din restaurante. Mulți au lăudat și pâinea frământată fără drojdie sau brânză, lăsată la măturat timp de un an.

Adriana Formenti, producător: "Conține numai lapte și cheag animal, cheag de vițel natural, în fiecare săptămână se curață de mucegai, se întoarce, e o muncă de un an de zile, asta este la 110 lei kilogramul".

Citește și
Inspectorul PRO
Porturile de la Dunăre, o rețetă de succes pentru sârbi. Unde au eșuat autoritățile române

Katharina este născută în Elveția, dar în urmă cu 11 s-a stabilit în România, în județul Arad. Are o fermă bio de ceaiuri și muștar.

Katharina Hani - producător de ceaiuri și muștar: "Nu are arome artificale, noi efectiv decojim usturoi și hrean și le presăm și le amestecăm. Are doar oțet, apă, muștar măcinat și sare de la praid".

La același eveniment au fost și produse pentru vegetarieni unele făcute din lapte de caju.

Ștefan Foldi, producător: "Sunt brânzeturi măturate trei săptămâni, crema de brânză, unt și o brânză proaspătă, gen ricotta".

Mâncărurile artizanale sunt cele care respectă o rețetă veche sau care sunt făcute din ingrediente bio. Costă, însă, dublu față de cele obișnuite.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult