Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Preparatele delicioase care au scos oamenii afară din case la 0 grade, în Craiova. Ce este kavurma de vită

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost un adevărat spectacol gastronomic, sâmbătă seara, la Craiova. Arome irezistibile, gusturi delicioase și aspect "ca din reviste" au fost aduse de maeştrii bucătari din Turcia pe meleagurile oltenești.

În acest weekend, craiovenii au parte de experiențe culinare extraordinare, la festivalul Istanbul Street Food. De la caracatiță, pui de baltă, homari sau cotlete de berbecuț, până la celebrul rahat turcesc și delicioasele baclavale iubite de amatorii de dulciuri, toate preparatele pot fi găsite pe tarabele festivalului de Street FooD din Craiova. Preparatul vedetă al festivalului a fost kavurma de vită. Sorin, comerciant: „Este un specific turcesc, cam greu la noi în România să găsești, un preparat foarte bun. Este un mix de legume, un mic de ardei, un sos de tomate înăuntru și carne de văcuță." Bucătarii au lucrat la foc continuu, semn că au fost mulți clienți dornici să încerce delicioase preparate.

Femeie: „Și rahatul, dar baclavale în primul rând. După pandemie era cazul, după 2 ani în care am fost puţini restricţionaţi era cazul de socializarea aceasta și de prezenţa preparatelor turcești în Craiova.” Deși temperatura a depăşit doar cu puțin 0 grade Celsius, pofticioșii au stat la mese și au savurat preparatele. Istanbul Street Food festival își închide porțile în duminică seară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult