Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lacul Techirghiol a devenit roz. Care este explicația VIDEO

Apele lacului Techirghiol au devenit zilele acestea roz și emană, pe deasupra, și un miros urât. Specialiștii spun însă că nu este niciun motiv de îngrijorare, iar culoarea este dată de o specie de alge.  

Lacul Techirghiol a fost acoperit în ultimele zile de o peliculă roz, care emană un miros neplăcut, scrie Replica de Constanța.

Specialiștii îi liniștesc însă pe turiști, precizând că este vorba despre o specie de alge care se dezvoltă în această perioadă, cu efect chiar benefic pentru refacerea stratului de nămol cu efect terapeutic.

În mod cert, spun experții, nu este vorba de poluare sau ceva dăunător; în privința mirosului, acesta provine de bacteriile sulfuroase care se depun pe alge.

Citește și
Lacul Techirghiol
Ce este pătura vegetală care a acoperit lacul Techirghiol. Este sau nu periculoasă pentru oameni
”Atât timp cât acest fenomen există, lacul trăiește”

Specialiștii explică faptul că bacteriile sulfuroase se depun pe părțile lacului aflate în lumina soarelui sub formă asemănătoare unui praf roz.

Citește și: Nouă strategie de recrutare. Patronii dezvăluie în anunțurile de angajare salariul oferit

Depunerile cresc în biomasă, iar apa capătă astfel o culoarea roz-violacee. Oricine poate să intre în continuare în apa lacului, nefiind vorba despre poluare.

Citește și: Doi bărbați din Iași cu același nume au fost condamnați în aceeași zi, pentru aceeași faptă, la aceeași pedeapsă

”Știu de această problemă. Atât timp cât acest fenomen există, lacul trăiește. Atâta timp cât alga cladophora vagabunda și artemia salină, acel crustaceu există, lacul trăiește. Acel miros provine intrarea în putrefacție a algei și, când sunt călduri foarte mari, acel miros persistă. Acesta este motivul pentru care lumea vine la Techirghiol, lacul și nămolul, prin descompunerea celor două microorganisme se produce nămolul. Vara, sunt anumite perioade în care persistă acest miros, însă pe perioadă determinată”, a declarat Iulian Soceanu, primarul din Techirghiol.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult