Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Insectele veninoase „sperietori în formă de craniu ” terorizează o țară cu mulți români. „Apar în toate poveștile de groază”

O specie de păianjeni veninoși a ajuns să terorizeze Marea Britanie, după ce apăruse doar în regiunile sudice ale insulei. „Falsa Văduvă Neagră” poate duce la reacții alergice serioase la persoanele cu anumite sensibilități.

Păianjenii care seamănă cu „Văduva Neagră” dar nu sunt letali precum această binecunoscută specie au migrat din regiunile sudice, către nord, pe fondul creșterii temperaturilor, explică un entomolog. Insectele veninoase au migrat până la nord de Manchester și Midlands, mutându-și cuiburile, spre disperarea localnicilor, devenind „sperietori în formă de craniu ”arată publicația Daily Star.

Aceste specii de păianjen s-au înmulțit în sudul insulei din1980, după ce au ajuns pentru prima dată pe țărmurile Regatului Unit în anii 1870, transportate pe navele de marfă din Insulele Madeira și Canare, de unde provin. Mușcăturile paianjenilor falsa văduvă neagră lasă de obicei o gaură și pot deveni roșii și inflamate. Paul Hetherington, director la Buglife, a declarat: "Vedem cu siguranță insecte care apar dincolo de locul în care te-ai aștepta în mod normal să apară, de mai mulți ani. Este adevărat că cele indigene încep să se deplaseze mai mult spre nord. De exemplu, temutul păianjen False Widow Noble Spider, care apare în toate poveștile de groază, este o specie non-nativă care a fost văzută inițial în sudul Angliei, dar, în general, nu se reproducea aici, așa că moare în timpul iernii. Acum se reproduce și poate fi găsit destul de mult până la vârful nordic al Angliei în mod regulat, deci are un teritoriu foarte extins pe măsură ce climatul nostru s-a încălzit."

Expertul de insecte a adăugat: „Au fost văzuți în Manchester și au fost raportate persoane mușcate de ei în Midlands, ceea ce este, din nou, mult mai la nord decât locul în care s-ar găsi în mod normal. Sunt păianjeni precauți și speriați, dacă stați pe unul sau vă răsuciți peste el în pat ori puneți un picior în pantof cu unul aflat înăuntru, veți fi mușcați de ei.”

Singurul păianjen veninos din Marea Britanie

„Ei sunt doar unul dintre cei patru păianjeni din Marea Britanie care sunt capabili să perforeze pielea umană și singurul cu o mușcătură veninoasă, dar nu ar trebui să fie mai rău decât să fii înțepat de o viespe" a mai spus entomologul.

Citește și
Păianjenul văduvă falsă
Urmează invazie de păianjeni în casele din Marea Britanie. Care este motivul

Paul Hetherington susține că și alte specii de insecte se mută mai la nord pe măsură ce temperaturile cresc: „Alte specii (care se deplasează spre nord) includ Hornet Hoverfly, deoarece imită viespile. În urmă cu cinci sau zece ani, ați fi găsit-o în părțile de sud ale Marii Britanii, deoarece, în general, migrează în această zonă. În prezent, o veți găsi dincolo de Midlands și în locuri precum Cheshire, Lancashire și Yorkshire. Aria sa de răspândire s-a extins foarte mult."

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult