Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cutia milei electronică, într-o biserică din Cluj-Napoca. Credincioșii donează contactless, cu telefonul și cardul

Cutia milei electronică. O biserică din Cluj a dus binefacerea în epoca modernă, pentru că oamenii cu suflet mare pot dona sume de bani cu telefonul ori cardul. Un terminal contactless a fost depus în preajma altarului, cu sprijinul unei bănci.

La Biserica Romano-Catolică „Sfântul Mihail” a apărut o nouă cutie a milei, una electronică. Biserica se adaptează astfel la spiritul economic al vremurilor și renunță, treptat, la banii lichizi. După cum se vede într-un videoclip publicat pe o rețea de socializare, clujenii au ocazia acum să doneze și cu cardul, arată publicația Știri de Cluj.

„La Cluj donezi la biserică cu cardul”, a scris Szilárd Tóth, cel care a publicat filmulețul cu „minunea” electronică.

În cutia milei electronică credincioșii pot face contribuții din punguța lor electronică prin NFC, în contul Bisericii. Și asta fără cod pin, direct, fiindcă minunata cutiuță cu arginți virtuali are POS contactless, arată sursa citată.

În doar o zi, videoclipul publicat pe TikTok a strâns sute de comentarii.

Citește și
biserica
Jaf la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia. Hoții nu s-au mulțumit doar cu cutia milei

„Și mai auzi pe unii preoți că tehnologia e unealta necuratului”; „Cip-ul și Antihristul” „Venirea e aproape pe zi ce trece”;„Primește și bitcoin?”; „Să înțeleg că e setat și prețul?”, sunt doar câteva dintre comentariile internauților.

Totuși, nu poate fi ignorată utilitatea unui asemene aparat, pentru că în urmă cu câteva zile, în biserica „Sfântul Mihail” a avut loc loc și un concert, iar la eveniment a fost organizată o strângere de fonduri pentru un băiețel bolnav.

Ideea a fost pusă în practică de preoți, după ce cutia milei a fost furată în luna august, tocmai din această biserică. Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată pe 26 august, întrucât cutia destinată colectării banilor din interiorul Bisericii ”Sfântul Mihail” dispăruse.

„La data de 28 august, în urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat persoana bănuită de săvârșirea infracțiunii, fiind vorba despre un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din municipiul Brașov”, comunicaseră reprezentanții IPJ Cluj.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult