Miza razboiului cibernetic, in alegerile prezidentiale din SUA. Pro TV difuzeaza marti documentarul "Trump versus Clinton"

07-11-2016 17:56

Un alt subiect fierbinte al acestei campanii electorale, a fost si presupusul amestec al Moscovei, in alegerile americane. Mai ales prin intermediu piratilor informatici.

Documentarul "Trump versus Clinton", care va fi difuzat marti seara la Pro Tv, dezbate si miza razboiului cibernetic, in alegerile de peste ocean.

Este noul camp de lupta al razboiului modern. "E o noua frontiera, daca vreti un soi de Vest Salbatic, dar unde nu exista reguli".

"Acolo ai o multime de cowboy, o multime de indivizi cu arme, dar niciun serif. Asta e spatiul cibernetic".

Wikileaks a publicat, in ultimele luni, peste 30.000 de mesaje electronice sustrase de pe contul de e-mail privat folosit de Hillary pe vremea cand conducea Departamentul de Stat.

Acelasi website a dezvaluit alte aproximativ 20.000 de mesaje primite sau expediate de catre membrii Comitetului National Democrat.

Hillary Clinton si consilerii ei, dar si oficiali ai actualei administratii americane au acuzat Rusia ca se afla in spatele acestui atac cibernetic: "Cu siguranta, Putin si echipa din jurul lui cred ca au anumite beneficii daca fac asta. Asa cum a spus James Cain ieri, e ca un nou Watergate, dar in epoca spatiului cibernetic".

Motivul? Sprijinirea candidatului republican in campania electorala - sustin democratii.

Mai ales ca Donald Trump a negat, in mai multe declaratii publice, rolul Moscovei in atacurile cibernetice. Si este un admirator fara rezerve al lui Vladimir Putin.

John Florescu: "Marele pericol reprezentat de o prietenie dintre Trump si Putin este ca aceasta relatie sa devina una negustoreasca, exact ca intre doi oameni de afaceri. Sa zica asa: "Vrei Ucraina, este importanta pentru tine? Vrei tarile baltice, te intereseaza? Vorbim despre tarile mici, ca doar in film o sa vedeti exact asta, ce a spus Trump: "O sa mergem la razboi, sa aparam niste tari, al caror nume nici macar nu-l stiti?"

Hillary Clinton: "Daca domnul Trump isi vede atinse obiectivele, La Kremlin va fi sarbatoare ca la Craciun".

Pentru Donald Trump, scandalul mesajelor de serviciu trimise de Hillary Clinton de pe contul sau privat de e-mail, a fost mereu un cal de bataie in aceasta campanie: "Rusia, daca ma asculti iti spun asta: sper sa gasesti cele 30.000 de e mailuri care lipsesc."

Acum, Trump si-a pierdut aceasta arma. Dar s-ar putea ca investigatia FBI sa-i fi adus deja mari prejudicii rivalei sale democrate.

Marti seara, la ora 23.30, cand votul din Statele Unite va fi in toi, Pro TV difuzeaza documentarul "Trump versus Clinton", in care o serie de personalitati si apropiati ai celor doi candidati comenteaza miza alegerilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO