Cursa pentru alegerile prezidentiale din SUA ramane stransa. Cum functioneaza sistemul de votare

Dată publicare: 15-10-2012 15:16
Dată actualizare: 02-11-2012 10:09
Sursa: Mediafax


Cover Barack Obama si Mitt Romney

In noaptea de marti spre miercuri, la ora 4 a.m. (n.red. - ora noastra) va avea loc cel de-al doua dezbatere prezidetiala intre Barack Obama si Mitt Romney. Cele mai importante momente le puteti urmari pe PRO TV NEWS.

Cu trei saptamani inainte de alegerile prezidentiale, cursa pentru Casa Alba intre Barack Obama si rivalul sau republican Mitt Romney ramane stransa, presedintele democrat in exercitiu avand totusi un usor avantaj.

Conform unei anchete sociologice ABC News/Washington Post ce a fost publicata luni, Obama este creditat cu 49% din voturi, fata de 46% pentru Romney, o diferenta inferioara marjei de eroare a sondajului.

Totusi, Obama conducea cu 51% fata de 46% in noua state-cheie: Colorado, Florida, Iowa, Nevada, New Hampshire, Carolina de Nord, Ohio, Virginia si Wisconsin. Starea de spirit a alegatorilor pare sa se fi ameliorat usor, dar ramane destul de pesimista.

Potrivit sondajului, numai 42% din alegatorii inscrisi intervievati considera ca tara se indreapta in directia buna. Vestea buna pentru Obama este ca aceasta proportie este mai mare cu 13 puncte fata de cea din luna august, astfel ca locatarul de la Casa Alba ar avea sanse sa fie reales. Niciunul dintre candidati nu a reusit sa-i convinga pe alegatori ca programul sau economic va functiona, a aratat sondajul.

Numai 51% din potentialii alegatori au incredere in Romney in ceea ce priveste ameliorarea situatiei economice, iar 48%, in Obama. De asemenea, 57% din persoanele intervievate considera ca politica dusa de candidatul republican va fi mai mult in favoarea celor bogati decat in favoarea clasei mijlocii. In schimb, 68% sunt de parere ca politica lui Obama va fi mai degraba in favoarea celei din urma. Sondajul, realizat in perioada 10-13 octombrie, a luat in calcul raspunsurile a 1.252 de persoane adulte, avand o marja de eroare de 3,5 puncte.

 

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO