100.000 de oameni din Texas si alte state americane cer SECESIUNEA la Casa Alba

Dată publicare: 13-11-2012 12:26
Dată actualizare: 16-11-2012 06:47


Obama Casa Alba

Peste 100.000 de americani au depus petitii pe site-ul Casei Albe in care cer secesiunea unor state, dupa realegerea presedintelui Barack Obama, relateaza BBC News Online.

Cererile, care au fost depuse pe site-ul Casei Albe, provin din 20 de state americane care au votat pentru republicanul Mitt Romney.

Constitutia americana nu cuprinde nicio clauza care sa permita statelor sa paraseasca Uniunea. Pana luni seara Casa Alba nu a raspuns.

In total, au fost depuse peste 20 de petitii. Una dintre ele, cea din Texas, a atins 25.000 de semnaturi, pragul la care Casa Alba promite un raspuns.

Ultima data cand a avut loc o secesiune in Statele Unite, aceasta a fost urmata de Razboiul Civil.

Cele mai multe dintre petitii abia mentioneaza primul rand al Declaratiei de Independenta a Statelor Unite ale Americii fata fata de Marea Britanie, in care fondatorii Statelor Unite si-au afirmat dreptul de a "dizolva factiuni politice" si a forma o noua natiune.

In prezent, cea mai populara dintre petitii este cea din Texas, stat in care Romney a obtinut cu aproximativ 15% mai mult decat contracandidatul sau democrat. Textul deplange "abuzuri tipatoare" asupra drepturilor americanilor. Acesta citeaza Administratia pentru Securitatea Transporturilor (TSA), dupa ce membri ai personalului TSA au fost acuzati de "scanari indiscrete" pe aeroporturi.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO