ALEGERI LOCALE 2016, lupta pentru marile orase. Un candidat a venit sa voteze pe bicicleta

Ultima actualizare: 08-06-2016 06:56

Dincolo de tumultul de la Bucuresti si lupta pentru primariile din marile orase se anunta dura. Unii dintre candidati au vechime si antrenament, altii in schimb incearca abia duminica marea cu degetul si spera sa obtina un prim mandat.

Pana sa ajunga in aceasta situatie, cu totii au fost harnici la votare, dupa care au urmarit cu infrigurare desfasurarea scrutinului. Printre cei care s-au trezit de cu zori a fost si Emil Boc. Fostul premier spera sa castige un al patrulea mandat in fruntea Clujului.

Emil Boc: "Am votat cu cei care au modernizat Clujul, imi respect toti contracandidatii si ii indemn pe clujeni sa mearga la vot."

Pentru primarul Timisoarei, Nicolae Robu, votul a fost unul cu
emotii.

Nicolae Robu: "Nu se vede numarul de la stampila, e bai? Mai incercam o data sau lasam asa?"

Nicolae Robu candidat PNL primaria Timisoarei: "Cred ca nu puteam vota pentru altceva, decat pentru continuitatea procesului de schimbare radicala in bine a Timisoarei."

La Brasov,  George Scripcaru, cel care conduce orasul de 12 ani, a mers la urne pe bicicleta.

George Scripcaru cadidat independent: "Ori in prima parte, spre dimineata, ori spre seara, este bine sa utilizam acest mijloc de deplasare si sa facem miscare."

La Craiova, Lia Olguta Vasilescu a fost insotita de fiul sau. Primarita a declarat ca isi va petrece ziua in sectiile electorale, pentru a vedea daca procesul se desfasoara corect.

Lia Olguta Vasilescu candidat PSD primaria Craiovei: "Daca cetatenii Craiovei sunt multumiti, vor opta si ei pentru continuitate. Oricum, este foarte important ca sa se prezinte intr-un numar cat mai mare la vot astazi. Si ramane diseara sa vedem care este semnalul pe care ni-l dau cetatenii."

La Constanta, isi incearca sansele primarul interimar, Decebal Fagadau, fost vice-primar in vremea lui Mazare.

Decebal Fagadau candidat PSD primaria Constantei: "Am venit pentru a vota intr-un moment important in viata orasului nostru, am votat pentru respect, pentru echilibru. Constanta este si va fi un oras puternic."

La Alba Iulia in schimb, unul dintre candidati conduce orasul de 20 de ani.

Mircea Hava candidat PNL Primaria Alba Iulia: "Am venit impreuna cu generatia tanara. Pentru ei am votat, ei inseamna viitorul si trebuie sa creasca mai bine decat am crescut noi.

Primarul Aradului, Gheorghe Falca, si-a pierdut buletinul chiar duminica, in ziua scrutinului. Asa ca a primit-in regim de urgenta-un act provizoriu de identitate.

Gheorghe Falca candidat PNL la primaria Arad: "Falca se afla la al patrulea mandat in fruntea primariei din Arad, fiind cel mai longeviv edil al orasului de dupa 1990."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO