MAI: "Alegerile nu au fost marcate de incidente majore". Ce fel de incalcari ale legii au existat, totusi, duminica

×
Codul embed a fost copiat

Au fost alegeri fara incidente majore - este concluzia prezentata luni de Ministerul de Interne.

Cei 50 de mii de politisti si jandarmi au intervenit in 300 de situatii care, spun autoritatile, nu au fost de natura sa influenteze bunul mers al scrutinului pentru europarlamentare.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV #euroalegeri

CITITI IN ACEST ARTICOL:

- Zeci de romani care muncesc in strainatate au sesizat BEJ ca nu pot vota acasa in Romania, pentru ca au fost radiati de pe listele din Romania

Citește și
Alegeri europarlamentare
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Prezenta mare la vot, comparativ cu alti ani: 32,16% din alegatori au votat pana la ora 21.00
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

- Gorj: Politia, sesizata ca sunt dusi oameni la vot cu microbuze

- PNL acuza incalcarea legislatiei electorale: Gabriela Szabo va fi reclamata la Politie

- PSD Cluj a sesizat BEJ, reclamand ca PDL trimite oamenilor SMS-uri ca sa voteze cu Daniel Buda

- Bataie in fata unei sectii de votare din Alexandria; Politia a deschis dosar penal

- Politia verifica un incident privind votarea de la o sectie din Sectorul 4 al Capitalei

- Ploiesti: Presedintele unei sectii de votare si un alegator, dusi la spital dupa ce li s-a facut rau

- Dambovita: Plangere la Politie dupa ce pe mai multe masini au fost lipite afise cu mesaje anti-PSD

Cronologia evenimentelor, 25 mai 2014:

ora 19.00 MAI: 190 de sesizari inregistrate pana la ora 19:00; in urma verificarilor, 75 sunt neconfirmate

Un numar de 190 de sesizari privind posibile incalcari ale legii in desfasurarea procesului electoral s-au inregistrat duminica, pana la ora 19.00, o mare parte dintre acestea, mai precis 75, nefiind confirmate in urma verificarilor, a anuntat purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog. Potrivit sursei citate, numarul sesizarilor inregistrate este mult mai mic decat cele al celor de la ultimul proces electoral, din 2012, cand au fost inregistrate peste 500 de situatii privind posibile incalcari ale legislatiei electorale.

"Fata de cei care au incalcat regulile stabilite de legislatia electorala, structurile Ministerului Afacerilor Interne au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de peste 6.000 de lei", a mai spus Dajbog. Referitor la sesizarile privind posibile infractiuni, au fost inregistrate 47 de situatii, cele mai multe avand ca obiect votul multiplu sau votul fara drept.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a mai precizat ca duminica au votat 806 de persoane arestate preventiv care nu si-au pierdut drepturile electorale. "Asa cum stiti, misiunea colegilor mei nu se va termina la ora 21:00, cand este ora oficiala de inchidere a urnelor. Ei vor asigura si paza buletinelor de vot, a proceselor-verbale si a celorlalte materiale folosite in sectiile de votare, pe timpul transportului catre Birourile Electorale Judetene", a mai spus Monica Dajbog.

Urmatoarele declaratii privind procesul electoral vor fi facute la MAI luni, la ora 12:00.

ora 18.15 PSD si PDL reclama incalcarea Legii electorale in mai multe localitati din Dambovita

PSD si PDL reclama incalcarea Legii electorale in mai multe localitati din judetul Dambovita, reprezentantii celor doua formatiuni sesizand Politia in legatura cu faptul ca in mai multe localitati din judet se practica "turismul electoral" si votul multiplu. Alianta Electorala PSD-UNPR-PC a depus, duminica, la Inspectoratul de Politie Judetean Dambovita, doua plangeri penale in care sesizeaza ca in unele localitati oamenii sunt adusi la vot cu masini "in scopul de a vota multiplu", reclamatii in acest sens fiind depuse si la Biroul Electoral Judetean.

Potrivit plangerii penale depuse la IPJ Dambovita si date publicitatii de PSD Dambovita, reprezentantii Aliantei PSD-UNPR-PC sesizeaza ca la sectiile de votare din comuna Butimanu au fost aduse aproximativ 150 de persoane cu domiciliile in Buftea, Crevedia, Niculesti si Hologeni "in scopul de a vota multiplu".

De asemenea, Alianta PSD-UNPR-PC a reclamat la IPJ Dambovita ca si in comuna Potolgi "sunt transportate persoane in vederea efectuarii votului multiplu cu un autoturism inmatriculat in judetul Dolj si cu un taxi din zona orasului Titu". "De asemenea, din zona satului Romanesti avem informatii ca sunt transportate persoane cu dubite in vederea efectuarii turismului electoral", se arata in una dintre sesizarile depuse la Politie de reprezentantii PSD Dambovita.

La randul lor, reprezentantii PDL au depus plangere la Politie, enumerand mai multe situatii in care ar fi fost incalcata Legea electorala, inclusiv de catre angajati din administratia publica si politicieni. Astfel, potrivit datelor date publicitatii de PDL Dambovita, "inca de la primele ore ale diminetii, un functionar al Primariei Gura sutii a stationat ilegal in incinta Sectiei 261, unde si-a notat numele persoanelor care isi exercitau dreptul la vot, punand presiune pe acestea".

PDL sustine, de asemenea, ca in comuna damboviteana Visina viceprimarul "i-a abordat pe cetateni, in perimetrul Sectiei 414, punandu-le in vedere, amenintator, sa aiba grija cu cine voteaza". Democrat-liberalii au sesizat la Politie si ca la Hulubesti si Gura Ocnitei mai multe autoturisme "cara oamenii la vot, sub indrumarea unor lideri PSD", iar in comuna Petresti un barbat cunoscut cu antecedente penale ar ameninta cetatenii pentru a vota cu PSD.

"La Nucet, toti salariatii primariei, functionari publici, sunt in «dispozitiv», carand oameni la vot si punand presiune pe acestia, in mod ilegal", sustine, de asemenea, PDL Dambovita.

Reprezentantii IPJ Dambovita au declarat ca fac verificari in urma sesizarilor primite de la Alianta PSD-UNPR-PCsi PDL, urmand a lua masurile legale daca cele reclamate se confirma.

ora 15.50 Cluj: Soferul masinii cu afise ale PMP va fi amendat de Politie

Soferul dubitei pe care erau lipite afise ale PMP a fost identificat de politistii clujeni si va fi amendat, in urma sesizarii depuse de PSD Cluj, care reclama ca masina stationa pe o strada din Cluj-Napoca in ziua alegerilor. Barbatul, in varsta de 28 de ani, din Cluj-Napoca, va fi amendat pentru continuarea campaniei electorale in ziua votului, sanctiunea fiind cuprinsa, potrivit legislatiei, intre 1.500 si 4.500 de lei, a adaugat reprezentantul Politiei Judetene Cluj.

Liderii PSD Cluj au reclamat Politiei ca o dubita pe care erau lipite afise electorale ale PMP era oprita, duminica dimineata, pe o strada din Cluj-Napoca, iar soferul acesteia a adresat injurii unui reprezentant al social-democratilor clujeni. Purtatorul de cuvant al PSD Cluj, Horea Nasra, declara ca dubita stationa pe o strada din cartierul Gruia, fiind "tapetata" cu afise electorale ale PMP, iar in momentul in care s-a apropiat de sofer si l-a intrebat daca face campanie electorala acesta i-a adresat injurii, apoi a plecat.

ora 15.30 59 de sesizari privind contraventii sau infractiuni, cele mai multe in Capitala si 4 judete

Un numar de 59 de sesizari privind posibile contraventii sau infractiuni la alegerile de duminica au fost inregistrate de la deschiderea urnelor, cele mai multe in Bucuresti, Dambovita, Dolj, Mehedinti si Giurgiu, si au fost date 48 de amenzi pentru incalcarea legislatiei electorale, potrivit MAI. Purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a declarat ca, din cele 59 de sesizari, 14 nu s-au confirmat.

Cele mai multe sesizari privind posibile contraventii sau infractiuni au fost inregistrate in Bucuresti - opt, in judetele Dambovita, Dolj si Mehedinti - cate sapte, precum si in Giurgiu, unde au fost patru sesizari. Acestea vor fi verificate punctual si vor fi luate masurile legale corespunzatoare, potrivit purtatorului de cuvant al MAI. Dajbog a mai spus ca, de la deschiderea urnelor, au fost date 52 de amenzi, dintre care 48 pentru incalcarea legislatiei electorale.

Purtatorul de cuvant al MAI a mai precizat ca sunt cercetate sase situatii privind posibile infractiuni, una dintre acestea fiind sesizata in Bucuresti. La numarul 112 a fost sesizat faptul ca, la Sectia 185 din Bucuresti, un alegator a introdus in urna doua buletine de vot. Politistii au deschis un dosar de cercetare pe numele acestuia, pentru frauda la vot, fapta pedepsita cu inchisoare de la sase luni la trei ani.

In comuna Cogealac, din judetul Constanta, se fac verificari intr-un caz privind coruperea alegatorului, dupa ce viceprimarul a sesizat faptul ca dintr-o masina a fost impartita paine, in scop electoral. in acest caz se fac cercetari pentru a se stabili care este situatia de fapt. Un alt caz a fost inregistrat in localitatea Bicu, judetul Giurgiu, unde o persoana a reclamat ca membrii biroului electoral al unei sectii de votare nu i-au permis sa voteze pe motiv ca ar avea probleme psihice. in urma verificarilor, politistii au stabilit ca, intr-adevar, persoana respectiva figureaza in evidentele medicale cu afectiuni psihice si nu are drept de vot.

Purtatorul de cuvant al MAI a mai spus ca in localitatea Bistra, din judetul Alba, un agent de politie s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca un barbat in varsta de 66 de ani si-a impiedicat sotia sa voteze. Desi barbatul a solicitat, sambata, urna mobila, in numele sotiei sale care este imobilizata la pat, duminica dimineata acesta nu a permis membrilor comisiei de la sectia de votare sa intre in casa. Monica Dajbog a precizat ca pentru acest gest barbatul risca inchisoare de la sase luni la trei ani.

In judetul Dambovita, politia a fost sesizata, duminica dimineata, de mai multe persoane, care au reclamat faptul ca au gasit afise electorale lipite pe parbrizele autoturismului. in urma verificarilor, au fost identificate trei persoane care au lipit aceste afise, acestea fiind amendate. In judetul Vaslui, prefectul a solicitat Biroului Electoral Judetean schimbarea presedintilor de la patru sectii de votare, deoarece sambata acestia au plecat acasa cu stampilele de control. Procesul electoral in cele patru sectii nu a fost suspendat, fiind desfasurat sub coordonarea loctiitorilor presedintilor birourilor electorale. Pentru alegerea unor noi presedinti a fost organizata de catre presedintele tribunalului o tragere la sorti din rezerva de magistrati si juristi, a precizat purtatorul de cuvant al MAI. Monica Dajbog a mai spus ca, in situatii punctuale, presedintii birourilor sectiilor de votare au solicitat angajatilor MAI verificarea unor persoane care s-au prezentat la vot.

"Pana la clarificarea tuturor situatiilor de catre structurile MAI, procesul de votare a fost intrerupt, la cererea presedintilor birourilor sectiilor de votare, pentru perioade limitate de timp", a precizat Dajbog.

ora 14.00  Zeci de romani care muncesc in strainatate au sesizat BEJ ca nu pot vota acasa in Romania, pentru ca au fost radiati de pe listele din Romania

Aproximativ 30 de romani care traiesc in strainatate si s-au radiat de pe listele electorale din Romania au sesizat Biroul Electoral Judetean Bistrita-Nasaud, in conditiile in care au revenit in tara si nu pot vota, presedintele BEJ spunand ca legea nu se discuta, ci se aplica. Presedintele BEJ Bistrita-Nasaud, judecatorul Ilie Ursu, a declarat ca i-au fost aduse la cunostinta situatiile a 20-30 de romani care lucreaza in strainatate si care nu pot vota acasa. "Au fost mai multe cazuri de cetateni romani care au solicitat sa fie radiati din listele permanente din Romania si sa fie inscrisi pe listele speciale in strainatate. De exemplu, cei care au spus ca vor sa voteze in Spania s-au radiat de pe listele din Romania. Unii au venit acasa in perioada aceasta in concediu sau la nunta sau pentru alte ocazii. Nu au solicitat sa fie radiati din listele speciale din strainatate si nu mai pot vota in tara noastra. Pana acum sunt intre 20 si 30 de cazuri. Am avut sesizari si din comunele Parva, si din Rebrisoara, si din alte localitati. La aceste alegeri nu pot vota in Romania. Aceste aspecte nu pot fi reglementate decat prin lege pentru viitoarele alegeri", a spus Ilie Ursu.

Presedintele BEJ a declarat ca, desi presedintii sectiilor de votare stiau ce trebuie sa faca, unii au mai sunat la BEJ Bistrita-Nasaud sa intrebe daca nu exista o alta posibilitate pentru ca cetatenii respectivi, care s-au radiat din listele permanente din Romania, sa voteze totusi acasa. "Le-am spus ca nu exista nicio posibilitate. Probabil ca acum doua luni nu stiau ca vin acasa. (...) Mi se pare o situatie nereglementata pana la capat si nu stiu ce sa zicem. Noi nu suntem pusi sa comentam legile, doar sa le aplicam", a spus Ursu.

Totodata, acesta a adaugat ca a avut cateva sesizari telefonice potrivit carora primarii stau in apropierea sau chiar in sediile primariilor in care sunt sectii de votare sau s-a reclamat verbal existenta bannerelor si a materialelor de propaganda in apropierea sectiilor de votare.

In Bistrita-Nasaud, la scrutinul pentru Parlamentul European sunt asteptati 262.157 de alegatori, care pot vota in 313 sectii din judet, printre acestia numarandu-se si un cetatean strain care s-a inscris pe liste speciale. Astfel, au fost tiparite 288.373 de buletine de vot. Totodata, peste 450 de detinuti din Penitenciarul Bistrita au drept de vot, iar institutia va fi arondata la trei sectii de votare, care vor trimite urne mobile. Aproximativ 50.000 de cetateni romani care traiesc in strainatate au fost radiati de pe listele electorale permanente din Romania, pentru a vota in tarile in care locuiesc, informeaza Autoritatea Electorala Permanenta.

ora 13.45 Gorj: Politia, sesizata ca sunt dusi oameni la vot cu microbuze

PDL Gorj a sesizat Politia cu privire la transportarea catre o sectie de votare din localitatea Baia de Fier a mai multor alegatori si a transmis si inregistrari video in care se vede cum aproximativ 20 de persoane urca intr-un microbuz si primesc papuci de la persoane imbracate cu tricouri rosii. Liderul PDL Gorj, Dan Valceanu, a declarat pentru MEDIAFAX ca zona in care au fost inregistrate imaginile cu alegatorii urcati intr-un microbuz se numeste "La Rudarie”, unde au fost semnalate astfel de incidente si la alegerile din 2012. "Data trecuta nu aveam imagini video, dar acum avem si filmarea in care se vede cum oamenii sunt urcati si inghesuiti ca vitele in microbuz pentru a fi dusi la vot. Se vad si oamenii cum primesc papuci si bere si sper ca de data aceasta Politia sa gaseasca faptasii si acestia sa fie trasi la raspundere", a mentionat Valceanu.

Purtatorul de cuvant al Politiei Gorj, Romina Dochian, a declarat ca la sediul Inspectoratului a fost inregistrata o astfel de plangere din partea unui partid politic, in baza sesizarii fiind incepute cercetari pentru identificarea persoanelor filmate urcand alegatori in microbuz. De asemenea, Politia Gorj a fost sesizata de presedintele unei sectii de votare ca un alegator a votat la doua sectii de votare. Incidentul a avut loc in comuna Stoina, presedintele unei sectii de votare observand, conform unor surse judiciare, ca barbatul care introdusese buletinul de vot in urna avea deja aplicat timbrul autocolant pe cartea de identitate. Alegatorul, un localnic in varsta de 69 de ani, nu a mai fost lasat sa plece din sectia de votare, iar dupa ce a fost intrebat daca a votat si la o alta sectie de votare a recunoscut ca votase si la sectia din satul Paiesani. Barbatul este audiat de politisti, care au deschis dosar penal in acest caz.

ora 13.30 PNL acuza incalcarea legislatiei electorale: Gabriela Szabo va fi reclamata la Politie

Coordonatorul Departamentului de Analiza al PNL, Dan Mihalache, a anuntat ca liberalii vor sesiza Politia in cazul candidatului din partea PSD la un colegiu de deputat in Ilfov, Garbiela Szabo, intrucat aceasta ar fi incalcat legislatia electorala in momentul in care a anuntat cu cine a votat. "Cel mai flagrant caz de incalcare a legislatiei electorale, transmis in direct pe televiziuni il reprezinta conduita doamnei candidat la colegiul din Ilfov, ministrul Gabriela Szabo, care nu a invatat din pacate ca atunci cand se afla in incinta sectiei de votare nu poate sa enunte, sa exprime, numele partidelor sau aliantei politice pentru care a votat. Domnia sa a facut acest lucru si in incinta sectiei de votare, si in perimetrul descris de lege si ca atare este pasibila de amenda sub efectul legislatiei electorale", a sustinut Mihalache, mentionand ca va fi depusa o sesizare la Politie. El a sustinut ca a avut loc un "desant" in Ilfov cu premierul Victor Ponta si cu alti candidati.

Liberalul a precizat ca si premierul ar fi incalcat normele legislatiei electorale intrucat sambata, dupa incheierea campaniei electorale, a acordat un interviu la un post de televiziune. "A folosit pretextul ca acest interviu, ca si cum noi am fi o natiune de prosti, este dat in calitate de prim-ministru si nu in calitate de lider de partid. Din punctul asta de vedere credem ca saptamana viitoare, cand lucrurile se vor mai linisti, Consiliul National al Audiovizualului va trebui sa decida asupra acestei incalcari flagrante a legislatiei electorale", a mai spus Mihalache.

Liberalul a fost intrebat cum vede faptul ca si Calin Popescu Tariceanu a facut o declaratie similara Gabrielei Szabo, declarand ca a votat cu PNL. "Se aplica in egala masura, cred ca legea e suficient de clara", a spus Mihalache. De asemenea, el a acuzat faptul ca in judetul Giurgiu senatorul PSD Niculae Badalau ameninta reprezentantii PNL ca vor fi "arestati, luati cu duba", incercand astfel sa schimbe reprezentantii in sectiile de votare. "Povestea cu duba i se poate aplica in egala masura si lui daca nu se linisteste si nu asigura desfasurarea normala a procesului de vot", i-a transmis Mihalache lui Badalau.

Totodata, el a mentionat ca in judetul Prahova sau Olt se incearca o serie de fraude realizate prin turism electoral si prin intermediul urnelor mobile. "In comuna Visina, din 2.564 de alegatori sunt 181 de cereri pentru urna mobila (…) Mai sunt liste (electorale permanente, n.r.) care nu au fost semnate de primar si secretar, iar in unele localitati reprezentantii PNL au facut sesizari legate de bannerele din jurul scolilor in care se voteaza, iar primarii respectivi, contrar legii, au refuzat indepartarea lor", a mai spus Mihalache.

De asemenea, deputatul PNL Razvan Mironescu, coordonator al PNL Sector 1, a afirmat ca de la deschiderea urnelor zonele limitrofe ale sectorului, Chitila si Pajura, "au fost luate cu asalt de grupari de interlopi cu masini inmatriculate in Bulgaria, care au coordonat in mod organizat grupuri de cetateni venite din Prahova, Ilfov si Dambovita, care au votat in numar mare de la ora 07.00".

Mironescu a precizat ca in urma sesizarilor realizate de reprezentantii PNL "a fost retinuta o persoana care avea niste liste pe care ii bifa pe cei care veneau sa voteze pe listele suplimentare" la scoala 181 din sectorul 1 al Capitalei.

Candidatul pentru functia de deputat Gabriel Szabo a votat, duminica, la scoala nr. 2 din Buftea, fiind sustinuta de premierul Victor Ponta, de sotia acestuia, Daciana Sarbu, de Daniel Constantin, Gabriela Firea si Ilie Nastase. Victor Ponta a intrebat-o pe Gabriela Szabo, dupa vot, cum a fost sa se voteze pe ea insasi prima data, aceasta raspunzand: "A fost interesant". Szabo a spus, dupa ce a votat, ca performanta din sport vrea sa o duca in politica si ca este o mare bucurie sa candideze pentru ilfoveni si sa faca lucruri importante pentru acestia.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, duminica, dupa ce si-a exprimat optiunea electorala, ca a votat pentru PNL, mentionand ca Uniunea Europeana este "o constructie a liberalismului" si indemnandu-i pe romani sa vina sa voteze intr-un numar cat mai mare.

ora 12.45 PSD Cluj a sesizat BEJ, reclamand ca PDL trimite oamenilor SMS-uri ca sa voteze cu Daniel Buda

PSD Cluj a depus o sesizare la Biroul Electoral Judetean (BEJ) Cluj, reclamand ca reprezentanti ai PDL trimit oamenilor SMS-uri prin care ii indeamna sa voteze la europarlamentare cu liderul filialei judete, Daniel Buda. Purtatorul de cuvant al BEJ Cluj, Dan Tegzesiu, a declarat ca sesizarea PSD va fi analizata si se va da o solutie. "Am fost sesizati de PSD Cluj cu privire la faptul ca se trimit de catre PDL sms-uri cetatenilor. Sesizarea va fi analizata", a spus Tegzesiu.

Reprezentantii PSD Cluj au declarat, la randul lor, corespondentului MEDIAFAX ca SMS-ul trimis avea mesajul: "Va multumim pentru increderea acordata. Astazi votati Daniel Buda", acesta fiind semnat "Emil Boc - PDL".

ora 12.30 Bataie in fata unei sectii de votare din Alexandria

Politia Teleorman a deschis dosar penal in urma incident produs, duminica, in apropierea unei sectii de votare din municipiul Alexandria, un barbat acuzand ca a fost batut de un membru al organizatiei de tineret a unui partid politic. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Teleorman, politistii din Alexandria au fost sesizati, duminica, prin 112, ca intre doi barbati a izbucnit o altercatie, unul dintre ei lovindu-l pe celalalt. In urma sesizarii, politistii care au mers la fata locului au inceput verificarile si au deschis dosar penal pentru infractiunile de loviri sau alte violente.

Conform unor surse din Politie, incidentul s-a produs in fata unei sectii de votare din Alexandria, iar scandalul ar fi pornit dupa ce un tanar, membru al organizatiei de tineret a unui partid politic, ar fi fost deranjat ca un barbat il fotografiaza. Tanarul politician l-ar fi lovit pe barbat, iar acesta a sesizat Politia.

ora 12.20 Politia verifica un incident privind votarea de la o sectie din Sectorul 4 al Capitalei

Politistii Sectiei 16 din Capitala verifica un incident care a avut loc intr-o sectie de votare din scoala nr. 99, in Sectorul 4, unde membri ai altei sectii au vrut sa voteze pentru europarlamentare pe listele suplimentare, dar au primit buletine de vot pentru parlamentarele din Colegiul 8. Potrivit unor oficiali din Politia Capitalei, membrii unei sectiei de votare de la scoala nr. 99 au mers intr-o alta sectie de votare din aceeasi unitate de invatamant si au cerut sa voteze pe listele suplimentare pentru alegerile eurparlamentare. Acestia au constatat insa ca au primit buletine de vot pentru alegerile parlamentare partiale care au loc in Colegiul 8 pentru un mandat de senator.

Comisia de votare de la scoala nr. 99, din Sectorul 4 al Capitalei, a sesizat incidentul la Sectia 16 Politie, care face verificari in acest caz, pentru a se stabili daca s-a comis o infractiune, au precizat sursele citate.

Un alt incident ar fi avut loc la o sectie de votare din scoala nr. 169, din Sectorul 6, unde o persoana ar fi introdus in urna mai multe buletine de vot. Sesizarea este vertificata de politistii Sectiei 20. In Capitala, pe langa alegerile europarlamentare, bucurestenii din colegiile 7 si 8 din Sectorul 4 voteaza, in 78 de sectii, si pentru alegerea cate unui senator, posturi ramase vacante dupa demisiile lui Victor Ciorbea si Dan Voiculescu.

ora 11.30 Ploiesti: Presedintele unei sectii de votare si un alegator, dusi la spital dupa ce li s-a facut rau

Presedintele unei sectii de votare din Ploiesti a fost dus cu o ambulanta la spital dupa ce a facut un puseu de tensiune, un incident similar avand loc intr-o alta sectie din municipiu, unde un alegator a avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce a lesinat. Conform datelor furnizate de reprezentantii Biroului Electoral Judetean Prahova, presedintele sectiei de votare numarul 24 din Ploiesti a avut nevoie de ingrijiri medicale si a fost dus cu ambulanta la spital dupa ce i s-a facut rau.

Potrivit reprezentantilor Serviciului de Ambulanta Judetean Prahova, barbatul, in varsta de 39 de ani, a suferit un puseu de tensiune, el primind ingrijiri medicale la fata locului si fiind apoi transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti. Un incident similar s-a produs in sectia de votare numarul 54, unde un alegator in varsta de 66 de ani a lesinat. Barbatul a fost, de asemenea, transportat la spital.

In Ploiesti sunt amenajate 157 de sectii votare, iar in judetul Prahova s-au deschis, duminica, 622 de sectii in care sunt asteptati la vot peste 676.000 de alegatori. Procesul de votare a inceput si s-a desfasurat fara alte incidente pana la ora transmiterii acestei stiri.

ora 11.00 Dambovita: Plangere la Politie dupa ce pe mai multe masini au fost lipite afise cu mesaje anti-PSD

Reprezentantii PSD Dambovita au sesizat Politia si Biroul Electoral Judetean ca in noaptea de sambata spre duminica pe mai multe masini au fost lipite autocolante greu de dezlipit cu mesaje denigratoare la adresa liderilor partidului. Presedintele PSD Dambovita, Adrian Tutuianu, a anuntat ca organizatia pe care o conduce a formulat plangere penala catre Politia Judeteana Dambovita, precum si plangere catre Biroul Electoral Judetean dupa ce in cursul noptii de sambata spre duminica mai masini au fost vandalizate in mai multe localitati, pe acestea fiind lipite autocolante greu de dezlipit, care contin mesaje denigratoare la adresa lui Victor Ponta si a PSD.

Tutuianu a declarat ca este vorba despre masini parcate pe domeniul public, la Targoviste, Moreni, Gaesti si Racari, si apartinand unor persoane "care nu au nicio legatura cu campania electorala". El a acuzat ca in spatele acestei actiuni s-ar afla PNL.

"Informatiile si datele din acest moment ofera certitudinea ca in spatele acestor actiuni reprobabile se afla Partidul National Liberal Dambovita si presedintele Mihail Volintiru. Astfel, in orasul Gaesti au fost identificate patru persoane cunoscute drept membri ai Partidului National Liberal, iar la Racari au fost identificate doua persoane care au declarat, la momentul prinderii in flagrant, ca au fost trimise de Mihail Volintiru sa lipeasca aceste autocolante", se arata intr-un comunicat.

Politia Dambovita a confirmat ca au fost primite sesizari privind incidente de campanie electorala si ca au inceput cercetarile in urma plangerilor primite, reprezentantii institutiei neprecizand despre ce sesizari este vorba. Biroul Electoral Judetean Dambovita a anuntat ca a transmis catre Inspectoratul de Politie Judetean Dambovita sesizarea PSD privind lipirea de autocolante cu mesaje denigratoare, solutionarea acesteia nefiind de competenta Biroului Electoral. 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
REZULTATE <b>EUROPARLAMENTARE 2014</b>. EXIT POLL: Procentele PSD, PNL, PDL si PMP. LISTA celor care merg in P.E.
REZULTATE EUROPARLAMENTARE 2014. EXIT POLL: Procentele PSD, PNL, PDL si PMP. LISTA celor care merg in P.E.

REZULTATE EUROPARLAMENTARE 2014 - Conform estimarilor exit-poll realizate de mai multe institute de sondare a opiniei publice, Alianta PSD-UNPR-PC a inregistrat cel mai mare scor la aceste alegeri europarlamentare.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Prezenta mare la vot, comparativ cu alti ani: 32,16% din alegatori au votat pana la ora 21.00
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Prezenta mare la vot, comparativ cu alti ani: 32,16% din alegatori au votat pana la ora 21.00

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Duminica la ora 21, cand toate sectiile de votare se inchideau, pentru unii era sfarsitul unui calvar, iar pentru altii - abia inceputul.

INFOGRAFIC alegeri 2014. Cine sunt candidatii si cum arata buletinul de vot
INFOGRAFIC alegeri 2014. Cine sunt candidatii si cum arata buletinul de vot

Pe 25 mai 2014 au loc in Romania ALEGERI EUROPENE, in cadrul carora vor fi alesi reprezentantii in Parlamentul European.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.