Febra vaccinarilor! 10.000 de imunizari in Capitala, in ultimele doua zile!

Ultima actualizare: 29-09-2012 15:01

UPDATE - Peste 5.000 duminica, mai bine de 4.000 sambata, iata asadar ca in jur de 10.000 de oameni au stat in acest sfarsit de saptamana la cozile vaccinarii, in Bucuresti.

Harta raspandirii gripei noi in Romania! CLICK AICI PENTRU UPDATE ZILNIC

Inca de dimineata a fost din nou puhoi, iar directorii centrelor speciale au facut drumuri la Institutul "Matei Bals", pentru aprovizionare cu doze. In tot acest timp, Ministerul Sanatatii anunta cifre noi privind evolutia acestei gripe: inca o persoana decedata, inca zece bolnavi.

Coada s-a tot ingrosat. Iar ca sa treaca mai repede cele doua ore si jumatate - cat s-a stat, in medie, la rand - fiecare si-a gasit ocupatie. Unii cu cititul, altii cu privitul. Un domn, de pilda, a urmarit prin geam si a comentat ce se intampla in punctul de vaccinare.

La asa cerere, oferta, adica 600 de doze de vaccin, s-a epuizat rapid. Directorul spitalului de oftalmologie a mers direct la Institutul Matei Bals, sa faca rost de altele.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii spun ca randurile mari puteau fi evitate, daca oamenii se adresau medicilor de familie. Prea complicat, sunt de parere bucurestenii.

Pe de alta parte, unii degeaba ar fi mers la cabinet - unii medici de familie au primit mai greu vaccinurile.

Daca la Spitalul de Oftalmologie, medicii au intepat cam 200 de persoane pe ora, la Institutul Matei Bals, au fost 430. 25 de doctori au lucrat acolo, in sapte puncte.

Totusi, au existat nemultumiti, mai exact, nemultumite. Coada de la barbati s-a subtiat mai repede decat cea a femeilor.

Vaccinare la centrele speciale si mai putin la medicul de familie! Aceasta pare a fi in final regula, in Capitala. Asaltate de bucuresteni, autoritatile le-au facut pe plac si anunta cat mai multe astfel de cabinete unde sa se faca imunizare, desi situatia este atipica fata de ce isi doreau reprezentantii Ministerului Sanatatii si fata de ce se intampla in tara.

Ramane de vazut daca si incepand de luni vom mai avea cozi, in conditiile in care vor functiona in total in oras 22 de locuri in care bucurestenii sa vina la vaccin.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO