(P) Specialiștii sibieni de la PEFOC te ajută să-ți montezi un termoșemineu în condiții optime de siguranță și confort

advertorial

Dacă locuiești la casă, specialiștii de la PEFOC îți propun una dintre cele mai inedite metode de încălzire al spațiului.

Astfel, tu, alături de familie sau prieteni, urmează să vă bucurați de momente cu adevărat speciale, învăluiți în atmosfera îmbietoare la gura unui semineu pe lemne călduros și aspectuos. Vestea bună este că, cele mai noi modele de șemineu existente pe piața de specialitate sunt din ce în ce mai performante, fiind capabile să suplinească întreg necesarul de căldură, nu doar pentru încăperea unde urmează să fie instalat, ci și pentru camerele adiacente, împrumutând principiile de funcționare de la centralele clasice pe gaz.

Pentru a acoperi nevoia de încălzire a întregii locuințe, o să ai nevoie de un șemineu racordat la un sistem de ventilație al aerului cald, cu o putere și acoperire superioară astfel încât să genereze o cantitate suficientă de căldură pentru a acoperi uniform necesarul pentru toate camerele din care este compusă locuința ta. Sistemele de distribuție ale aerului cald sunt formate din burlane flexibile din aluminiu de cea mai bună calitate. Conductele trebuie să fie cât se poate de drepte, pentru a se evita eventuale pierderi și diminua durata pătrunderii agentului termic în calorifere.

În plus, dacă dorești să folosești șemineul ca pe o sursă de căldura pentru întreaga locuință, dar și pentru necesarul de apă caldă, cea mai potrivită variantă vine tot de la PEFOC, sub forma unui termoșemineu. Focarul acestuia poate fi racordat la sistemul de încălzire existent în locuință și poate încălzi și apa menajeră. Este important să știm că un astfel de dispozitiv trebuie să fie dotat corespunzător cu pompă, filtre, elemente de siguranță și control, conform proiectului și legislației în vigoare, dar tu nu trebuie să-ți faci griji de aceste aspecte, dacă vei lăsa construcția șemienului tău, pe mâna unor profesioniști experimentați la fel cum este personalul riguros instruit din cadrul companiei PEFOC.

Anterior instalării propiu-zise al unui șemineu, coșul de fum trebuie verificat înainte de racordarea la focar. Trebuie să aibă un diametru corespunzător, cel puțin la fel de mare ca și diametrul conductei de pe focar, și o înălțime suficientă pentru a permite o ventilație conformă funcționării în condiții optime. Orice racordare improvizată, cu materiale nepotrivite, conduce la funcționarea incorectă a focarului, cauzând inclusiv incendieri accidentale.

Citește și
Detalii terifiante. Soția unui preot din Vaslui a făcut autostopul, iar a doua zi Maricela a fost găsită moartă

Dacă ești hotărât și nu știi de unde să pornești construcția unui șemineu, îți recomandăm să începi de la alegerea tipului potrivit de focar, care trebuie să fie în conformitate cu proiectul și nevoile tale de încălzire. Specialiștii în soluții de încălzire de la Pefoc.ro, te vor ajuta să alegi tipul de putere al focarului în funcție de spațiul, materialele din care este construit imobilul, vechimea construcției, amprenta energetică etc. În cazul termoșemineelor, se ia în considerare și cantitatea de apă ce trebuie încălzită, astfel, puterea necesară este aleasă după două criterii: încălzirea apei și încălzirea aerului. Focarul ales trebuie să fie racordat corespunzător la coșul de fum și la sistemul de distribuție al aerului cald, dar și la sistemul de încălzire al locuinței.

Așa cum menționăm anterior, selecția, montajul și racordarea la coșul de fum este necesar să se realizeze de către o firmă specializată, iar cei de la PEFOC sunt numai buni pentru acest proces delicat, fiind bine pregătiți profesional și licențiați în montarea și livrarea de șeminee tradiționale, șeminee electrice sau pe peleți, soluții de cos de fum inox și a unei întregi game de termoșeminee și sobe pe lemne, la unele dintre cele mai înalte standarde de siguranță și confort și la prețuri corecte, gândite atent pentru toate posibilitățile financiare.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Kapital Minds aduce în România 
un model de consultanță antreprenorială centrată pe valoare
(P) Kapital Minds aduce în România un model de consultanță antreprenorială centrată pe valoare

Kapital Minds, noua companie de consultanță antreprenorială, lansată pe 5 septembrie, aduce o expertiză unică pe piață, fiind singura firmă care beneficiază de experiența unui consultant certificat CEPA (Certified Exit Planning Advisor) din România.

(P) Borsec, votat pentru a zecea oară Cel mai puternic brand românesc
(P) Borsec, votat pentru a zecea oară Cel mai puternic brand românesc

Borsec este liderul brandurilor româneşti, fiind un brand foarte iubit și apreciat de români  

(P) HILS Development investește 3 milioane de euro în prima certificare Green Homes 
(P) HILS Development investește 3 milioane de euro în prima certificare Green Homes 

HILS Sunrise, complex rezidențial aflat în Bd Theodor Pallady 57A, este primul complex din estul Capitalei care a obținut pre-certificarea Green Homes 

Recomandări
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor

Este în continuare prăpăd în multe județe din țară din cauza incendiilor de vegetație.

Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția
Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția

Vin vești minunate de la Festivalul de Film de la Veneția! „Anul Nou care n-a fost”, regizat și scris de Bogdan Mureșanu, a câștigat Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film.  

Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile
Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile

Zeci de mii de persoane au ieşit sâmbătă în stradă în Franţa pentru a protesta faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier, stânga acuzându-l pe Emmanuel Macron că „a furat alegerile” prin numirea unui politician de centru-dreapta.