Cabinetul Cîțu, a doua zi de audieri. Miniștrii propuși: 4 avize negative și 2 favorabile

×
Codul embed a fost copiat

Audierile miniştrilor propuşi în Guvernul Cîţu au continuat miercuri în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

Programul și rezultatele audierilor, mercuri, 4 martie:

-► Bogdan Gheorghiu - ministrul propus al Culturii (ora 10,00) - aviz negativ
-► Lucian Bode - ministrul propus al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (ora 11,00) - aviz favorabil
-► Victor Costache - ministrul propus al Sănătăţii (ora 12,00) - aviz negativ
-► Ionuţ Stroe - ministrul propus al Tineretului şi Sportului (13,00) - aviz favorabil
-► Monica Anisie - ministrul propus al Educaţiei şi Cercetării (14,00) - aviz negativ
-► Violeta Alexandru - ministrul propus al Muncii şi Protecţiei Sociale (15,00) - aviz negativ

Avizele emise de aceste comisii parlamentare sunt consultative.

Plenul celor două Camere se va reuni pentru a vota noul Cabinet la o dată care va fi stabilită la începutul săptămânii viitoare. Surse parlamentare au avansat ca dată a plenului reunit 9 martie.

Citește și
audieri
Prima zi de audieri a miniștrilor propuși în Guvernul Cîțu: 3 avize favorabile și 3 negative
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Cronologia evenimentelor, miercuri, 4 martie - LIVE UPDATE:

ora 16.30 Violeta Alexandru - ministrul propus al Muncii şi Protecţiei Sociale - a primit aviz negativ.

Membrii celor două comisii au avizat negativ noul mandat cu 11 voturi pentru şi 28 de voturi împotrivă.

ora 15.30 Monica Anisie - ministrul propus al Educaţiei şi Cercetării - a primit aviz negativ.

S-au înregistrat 16 voturi "pentru", 14 "împotrivă şi trei abţineri.


ora 14.30 Victor Costache - ministrul propus al Sănătăţii - a primit aviz negativ.

7 parlamentari au votat 'pentru' un aviz favorabil, 20 'împotrivă' şi a fost înregistrată o abţinere.


ora 13.50 Ionuţ Stroe - ministrul propus al Tineretului şi Sportului - a primit aviz favorabil.

La finalul audierilor care au avut loc la Camera Deputaţilor, s-au înregistrat 22 voturi pentru, 5 împotrivă şi 1 abţinere din partea membrilor comisiilor.

Anterior, la 18 februarie, Ionuţ Stroe primise aviz negativ pentru funcţia de ministru în Cabinetul Ludovic Orban după 10 voturi pentru, 5 împotrivă şi 12 abţineri.

ora 12.30 Lucian Bode - ministrul propus al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor - a primit aviz favorabil.

ora 10.55 Bogdan Gheorghiu a primit aviz negativ pentru funcţia de ministru al Culturii din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 10 voturi împotriva numirii ca ministru, 10 "pentru" şi 5 abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Ministrul propus al Culturii, Bogdan Gheorghiu, a afirmat la audierile din comisiile parlamentare reunite, că îşi propune să fie un ministru eficient, amintind că priorităţile noului său mandat au la bază identificarea de "soluţii eficiente şi sustenabile".

"Îmi propun să devin un ministru eficient. Priorităţile noului meu mandat au la bază continuarea politicii porţilor deschise şi identificarea de soluţii eficiente şi sustenabile. Vă spun doar câteva din aceste priorităţi: eficientizarea şi reorganizarea structurii actuale a Ministerului Culturii prin modificarea HG 90/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Culturii", a spus Gheorghiu, potrivit Agerpres.

În acest sens, ministrul propus a amintit reducerea numărului de posturi de conducere, de la nouă posturi la trei, diminuarea numărului de secretari de stat de la cinci la trei, înfiinţarea în cadrul Ministerului Culturii a Compartimentului UNESCO, format în primă instanţă din două persoane, dezvoltarea Biroului pentru minorităţile naţionale, condus de Irina Cajal, includerea în organigramă a unui subsecretar de stat care va coordona proiectul "Timişoara Capitală Europeană a Culturii".

Transpunerea în legislaţia naţională a trei directive europene privind drepturile de autor, drepturile conexe şi directiva privind audiovizualul va fi o altă prioritate a ministrului Gheorghiu.

Bogdan Gheorghiu a reamintit, printre priorităţi, acreditarea şi deschiderea Muzeului Naţional Brătianu în Vila Florica şi implementarea planului de acţiune asumat odată cu reluarea procedurilor privind înscrierea sitului Roşia Montană în lista Patrimoniului Universal UNESCO, prezentarea unui prim draft al Codului Patrimoniului, dar şi începerea demersurilor pentru reabilitarea Muzeului Putna.

Referitor la Opera din Iaşi, ministrul a afirmat ca a trimis Corpul de control al Ministerului Culturii, urmând ca raportul să fie prezentat in cel mai scurt timp.

Prima zi de audieri a miniștrilor din Cabinețul Cîțu: 3 avize negative și 3 favorabile

 

Marţi, în prima zi de audieri, 6 miniştri propuşi în Cabinetul Cîţu au răspuns la întrebările deputaţilor şi senatorilor.

Au fost avizaţi pozitiv în comisiile de specialitate: Nicolae Ciucă - propus ministru al Apărării, Costel Alexe - propus ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Adrian Oros - propus ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În schimb, au primit avize negative Lucian Heiuş - propus ministru al Finanţelor Publice, Cătălin Predoiu - propus ministru al Justiţiei şi Ion Ştefan - propus ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
PSD ar putea susține anticipatele dacă se vor organiza simultan cu localele
PSD ar putea susține anticipatele dacă se vor organiza simultan cu localele

Schimbare radicală la PSD. Social-democraţii nu se mai pronunţă atât de categoric împotriva anticipatelor, ba chiar le-ar putea susţine dacă se vor organiza simultan cu alegerile locale. Aşa că vor pune umărul la căderea guvernului Cîțu.

Prima zi de audieri a miniștrilor propuși în Guvernul Cîțu: 3 avize favorabile și 3 negative
Prima zi de audieri a miniștrilor propuși în Guvernul Cîțu: 3 avize favorabile și 3 negative

Primii miniştri propuşi să facă parte din viitorul Cabinet Cîţu au fost audiaţi, marți, în comisiile reunite ale Parlamentului.

Florin Cîțu a început negocierile pentru a-şi asigura susţinerea politică în Parlament
Florin Cîțu a început negocierile pentru a-şi asigura susţinerea politică în Parlament

Premierul desemnat Florin Cîțu a început negocierile pentru a-şi asigura susţinerea politică în parlament, iar şeful său de partid, Ludovic Orban, i-a transmis că vrea ca procedurile să se încheie rapid.

Lista Cabinetului Cîţu şi programul de guvernare au fost depuse la Parlament
Lista Cabinetului Cîţu şi programul de guvernare au fost depuse la Parlament

Florin Cîțu, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis, şi-a prezentat echipa de miniştri şi a depus lista în Parlament.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.