Anglia a învins Ucraina cu 4 - 0 în sferturile EURO 2020. Englezii se califică triumfal în semifinale

anglia
Getty

Anglia a învins clar Ucraina, cu 4-0, în ultimul meci al sferturilor de finală de la EURO 2020. 

Selecţionata de fotbal a Angliei s-a calificat în semifinalele EURO 2020, după ce a surclasat Ucraina cu scorul de 4-0 (1-0), sâmbătă seara pe Stadio Olimpico din Roma, în ultimul sfert de finală.

Anglia va juca miercuri, pe 7 aprilie, pe Wembley împotriva Danemarcei pentru un loc în marea finală. 

Anglia a făcut un joc aproape perfect şi a câştigat prin golurile marcate de Harry Kane (4, 50), Harry Maguire (46) şi Jordan Henderson (63), urmând să joace a treia sa semifinală europeană, după cele din 1968 şi 1996.

Practic meciul a început de la 1-0 pentru englezi, după ce Kane, scăpat de Krivţov, a înţepat mingea din 7 metri, după o angajare venită de la Sterling (4).

Citește și
belgia italia
EURO 2020: Italia a învins Belgia cu 2-1 şi s-a calificat în semifinale
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

În continuare, Anglia a controlat jocul, replica Ucrainei fiind una foarte palidă. Totuşi, Iaremciuk (17) a ratat o ocazie notabilă, şutul său la colţul scurt fiind respins Pickford.

Echipa lui Southgate nu a reuşit să îşi mai creeze în prima parte decât o ocazie clară de gol, dar Buşcean a respins şutul violent al lui Rice (33), din marginea careului.

Selecţionata lui Andrei Şevcenko a mai avut o oportunitate în finalul primei reprize, un şut al lui Şaparenko (43), de la 20 m, dar pe lângă poartă.

Anglia a avut un început magic de repriză secundă, marcând de două ori în decurs de cinci minute. Maguire a marcat al doilea gol al englezilor (46), cu capul, din 6 metri, la centrarea lui Shaw din lovitură liberă. Defensiva ucraineană a cedat din nou în min. 50, iar Kane a reluat nestingherit cu capul din 6 metri, la centrarea aceluiaşi Shaw.

 

Henderson a înscris primul său gol la națională, în 62 de selecții

 

Harry Kane a ajuns astfel la trei goluri marcate la EURO 2020 şi 37 în 59 de apariţii în naţionala Angliei, aflându-se la doar trei goluri de Michael Owen, care se află pe locul cinci în clasamentul golgheterilor all-time ai echipei ''Three Lions''.

Ucraina a părut epuizată fizic şi psihic după meciul din optimi cu Ucraina şi a făcut figuraţie multe momente, iar Kane a fost aproape de hat-trick, însă voleu său superb de la 16 metri a fost respins de Bucşcean (62).

Un minut mai târziu, noul intrat Henderson a majorat scorul la 4-0, marcând cu capul din 6 metri, după corner (63).

Henderson a marcat primul său gol pentru naţionala Angliei în 62 de selecţii.

Ucraina a încercat să obţină măcar golul de onoare, dar Iaremciuk a fost blocat de Walker (70) la un semiluft al portarului Pickford la 30 de metri de buturile proprii, după care goalkeeper-ul englez a respins şutul lui Makarenko de la 20 de metri (74).

Anglia a reuşit cel mai mare scor al său la un turneu final de la finala Cupei Mondiale din 1966 (4-2 cu Germania).

Selecţionata Albionului a ajuns la zece meciuri în 2021, fără a pierde vreunul, cu nouă victorii şi un egal, un singur gol primit. Anglia încă nu a încasat gol la EURO 2020.

Bellingham, la cei 18 ani ai săi, a devenit cel mai tânăr jucător care evoluează într-un meci din faza eliminatorie în istoria EURO.

În semifinale, Anglia va juca pe teren propriu, contra Danemarcei, pe 7 iulie, pe stadionul londonez Wembley. Cealaltă semifinală va opune, pe 6 iulie, tot la Londra, echipele Italiei şi Spaniei.

Ucraina - Anglia 0-4 (0-2)
Au marcat: Harry Kane (4, 50), Harry Maguire (46), Jordan Henderson (63).
Roma, Stadio Olimpico: 11.880 spectatori
EURO 2020 - sferturile de finală

Min. 63: Henderson ridică scorul la 4-0 printr-un gol clasic, cu capul. 

Min. 50: Kane face dubla și Anglia e ca și calificată în seminifinalele EURO 2020.

Min. 47: Anglia se desprinde imediat după pauză, prin golul înscris de Maguire. 

Min. 4: Harry Kane deschide scorul pentru Anglia, după o pasă perfectă de la Sterling.

---

Fotbalistul Jadon Sancho, transferat recent de la Borussia Dortmund la Manchester United pentru 85 de milioane de euro, a fost în premieră titular la EURO 2020 în echipa Angliei.

Anglia a schimbat sistemul de joc faţă de meciul cu Germania, din optimi, şi a evoluat într-un 4-2-3-1, noutăţile fiind Sancho şi Mount, care îi înlocuiesc pe Trippier şi Saka.

În echipa Ucrainei s-a produs o singură modificare, Vitali Mikolenko fiind titularizat în locul lui Taras Stepanenko.

Echipele de start:

Ucraina: 1. Gheorghi Buşcean - 13. Ilia Zabarnîi, 4. Serghei Krivţov, 22. Mikola Matvienko - 21. Aleksandr Karavaev, 5. Serghei Sidorciuk, 17. Oleksandr Zincenko, 16. Vitali Mikolenko - 10. Mikola Şaparenko - 7. Andrei Iarmolenko (căpitan), 9. Roman Iaremciuk.

Selecţioner: Andrei Şevcenko.

Rezerve: 12. Andrei Piatov, 23. Anatoli Trubin - 2. Eduard Sobol, 3. Gheorghi Sudakov, 6. Taras Stepanenko, 11. Marlos, 14. Evgheni Makarenko, 15. Viktor Ţîgankov, 18. Roman Bezus, 20. Oleksandr Zubkov, 24. Aleksandr Timcik, 26. Artem Dovbik.

Anglia: 1. Jordan Pickford - 2. Kyle Walker, 5. John Stones, 6. Harry Maguire, 3. Luke Shaw - 4. Declan Rice, 14. Kalvin Phillips - 17. Jadon Sancho, 19. Mason Mount, 10. Raheem Sterling - 9. Harry Kane (căpitan).

Selecţioner: Gareth Southgate.

Rezerve: 13. Aaron Ramsdale, 23. Sam Johnstone - 7. Jack Grealish, 8. Jordan Henderson, 11. Marcus Rashford, 12. Kieran Trippier, 15. Tyrone Mings, 16. Conor Coady, 18. Dominic Calvert-Lewin, 20. Phil Foden, 21. Ben Chilwell, 26. Jude Bellingham.

Arbitru: Felix Brych; arbitri asistenţi: Mark Borsch, Stefan Lupp (toţi din Germania); al patrulea oficial: Carlos del Cerro Grande; arbitru de rezervă: Juan Carlos Yuste (ambii din Spania)
Arbitru video: Marco Fritz; arbitri asistenţi video: Christian Dingert, Christian Gittelmann, Bastian Dankert (toţi din Germania)

Delegat UEFA: Angelo Chetcuti (Malta), observator UEFA pentru arbitri: Nicola Rizzoli (Italia)

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Cehia - Danemarca, 1-2 în sferturi la EURO 2020. Danezii se califică în semifinale
Cehia - Danemarca, 1-2 în sferturi la EURO 2020. Danezii se califică în semifinale

Naţionala de fotbal a Danemarcei s-a calificat în semifinalele EURO 2020, după ce a învins echipa Cehiei cu scorul de 2-1 (2-0), loc sâmbătă seara, pe Stadionul Olimpic din Baku.

EURO 2020: Italia a învins Belgia cu 2-1 şi s-a calificat în semifinale
EURO 2020: Italia a învins Belgia cu 2-1 şi s-a calificat în semifinale

Naţionala de fotbal a Italiei s-a calificat în semifinalele EURO 2020, după ce a învins echipa Belgiei cu scorul de 2-1 (2-1), vineri seara, pe Fussball Arena din Munchen, în al doilea sfert de finală al competiţiei.

Spania- Elveția 4-2 (1-1), în sferturile EURO 2020. ”Furia Roja” merge în semifinale după 5 penalty-uri ratate
Spania- Elveția 4-2 (1-1), în sferturile EURO 2020. ”Furia Roja” merge în semifinale după 5 penalty-uri ratate

Spania este prima echipă calificată în semifinalele EURO 2020 după 4-2 (1-1) împotriva Elveției, rezultatul fiind decis în urma loviturilor de departajare. 

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.