Cum arată meniurile restaurantelor din Capitală de 1 Decembrie. Preparatele inedite cu care sunt așteptați oaspeții

×
Codul embed a fost copiat

Multe restaurante din Capitală au decis să transforme sărbătoarea națională de 1 Decembrie într-o ocazie de făcut bani frumoși.  

Au gândit oferte și meniuri speciale cu care îi îmbie pe petrecăreți să le calce pragul. Fie că pregătesc mâncare tradițională sau reinterpretată, un lucru e clar: muzica lăutărească și tarafurile sunt nelipsite. Pălinca, țuica fiartă și vinul fiert sunt din partea casei.

Cum arată meniul de 1 Decembrie

Un restaurant din Capitală, care are în mod normal specific italian, de 1 decembrie, bucătarul a pregătit un meniu tradițional, cu pomana porcului, carne la garniță și papanași. Muzica lăutărească va lua locul tarantellelor napoletane și, pentru că decorul contează la fel de mult ca meniul, în locul lămâilor va apărea un decor specific românesc.

Șerban Radu, șef de sală: Este un meniu prestabilit dinainte, conține două feluri de mâncare plus desertul, și o să aibă parte și de muzică live tradițional românească. Se plătește o taxă de 250 de lei. Momentan suntem la 80%, aproape plin”.

Bucatele tradiționale nu lipsesc nici de la alt restaurant, doar că sunt reinterpretate. Cheful va pregăti pentru 1 decembrie pate de pui, varză cu carne de porc și plăcintă cu mere, toate într-o manieră proprie. Meniul costă 130 de lei, la care se adaugă 50 biletul de intrare pentru taraf.

Citește și
minivacanta 1 decembrie destinatii
Destinații din România pentru mini vacanța de Sfântul Andrei - 1 Decembrie 2023: Locuri ideale pentru această perioadă
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Chef Raul Amzulescu: Avem un starter, pate cu roșii și pâine, pe care noi l-am reinterpretat. Pate gătit în coniac, roșia este un chutney de roșii. Fel principal: varză cu porc, noi facem o varză roșie gătită suvid, un piept de porc gătit șase ore, un sos de oase gătit 48 de ore și plăcintă cu mere, la fel reinterpretată, printr-un foietaj, măr cu scorțișoară și înghețată de vanilie”.

Organizatorii au început să facă pregătirile

Indiferent de specific, multe restaurante vor face petreceri de 1 Decembrie. Organizatorii au început deja să facă primele pregătiri, sunt atenți la fiecare detaliu și vin cu oferte care mai de care mai atrăgătoare. Un alt restaurant promite, de exemplu, o primire cu pâine și sare, și paharele cu pălincă. Meniurile de băuturi sunt la fel de atrăgătoare, iar tarafurile sunt nelipsite din ofertele restaurantelor.

George Moraru, managerul unui restaurant: „Avem peste 120 de etichete de vinuri pe care va așteptăm să le degustați cu noi, și să ne distrăm cu Iulia Dumitrache”.

Alte restaurante au pregătit meniuri cu slănină, ciorbă de fasole cu afumături, iahnie de fasole cu ciolan sau sărmăluțe. Prețurile variază între 150 și 300 de lei.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni
Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Vremea va fi mai caldă decât ar fi normal și cu precipitații însemnate cantitativ în perioada minivacanței de 1 decembrie, se arată în prognoza meteo pentru perioada 27 noiembrie-10 decembrie, realizată de Administrația Națională de Meteorologie.

Destinații din România pentru mini vacanța de Sfântul Andrei - 1 Decembrie 2023: Locuri ideale pentru această perioadă
Destinații din România pentru mini vacanța de Sfântul Andrei - 1 Decembrie 2023: Locuri ideale pentru această perioadă

Finalul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie vine cu o minivacanță pentru români, prilej bun pentru o escapadă de câteva zile în afara orașului.

Horoscop săptămânal 27 noiembrie – 3 decembrie 2023. Venus în conjuncție cu Karma aduce situații neprevăzute pentru zodii
Horoscop săptămânal 27 noiembrie – 3 decembrie 2023. Venus în conjuncție cu Karma aduce situații neprevăzute pentru zodii

Pe 27 noiembrie are loc Luna Plină din zodia Gemeni. Pe 1 decembrie, Mercur, planeta comunicării, își începe tranzitul prin zodia Capricorn.

Petrecăreții din București își fac antrenamentul pentru vacanța de 1 Decembrie în Centrul Vechi
Petrecăreții din București își fac antrenamentul pentru vacanța de 1 Decembrie în Centrul Vechi

Distracția nu se oprește în Centrul Vechi din Capitală, indiferent de vreme. Pentru că se apropie vacanța de 1 Decembrie, petrecăreții își fac antrenamentul pe vreme rece: așa că au ocupat inclusiv mesele de pe terase.

Bucătarii renunță la pizza și burgeri pentru a găti mâncare tradițională de 1 Decembrie, pentru români
Bucătarii renunță la pizza și burgeri pentru a găti mâncare tradițională de 1 Decembrie, pentru români

De 1 Decembrie, românii vor găti sute de mii de porţii de ciolan cu fasole, o mâncare considerată marcă a Zilei Naţionale.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.