Ce mănâncă turiștii români pe litoral. Ciorba, pe primul loc în preferințe

×
Codul embed a fost copiat

Ciorba este pe primul loc în preferințele turiștilor cazați pe litoral la all-inclusive, iar cartofii prăjiți sunt și ei în topul comenzilor.

Deși sunt la malul mării, oaspeții admit că nu pot renunța la mâncarea cu care sunt obișnuiți. Asă că fructele de mare și peștele proaspăt sunt comandate mai rar. Iar dintre băuturi, berea este cea mai cerută, spun managerii hotelurilor.

O turistă din Sighișoară s-a cazat într-un complex de trei stele all-inclusive, în Mamaia. Ne spune că și în concediu îi place să mănânce ca acasă. Ciorba nu lipsește din meniu, în special cea cu afumătură.

Turistă: „Noi ardelenii, ciorbița și felul doi e logic, de obicei atât”.
Reporter: „La micul dejun?”
Turistă: „Normal un ou, ceva cărniță”.

Și la la patru stele, la all inclusive, tot preparatele românești sunt preferatele oaspeților, spun hotelierii.

Turistă: „În primul rând nu ratez ciorba și în al doilea rând desertul.”

Citește și
Aproape niciun turist de pe litoral nu respectă regulile. ”După ora 23 nu mai există corona!”
O sută de copii de clasa a 9-a din Gorj au intrat în carantină, după ce au fost în tabără pe litoral
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Turistă: „Pulpe de porc cu cartofi și salată, pot să zic că pot să mănânc orice”.

Horia Zeca, bucătar șef: „Astăzi avem pomana porcului, tochitură, mititei”.

După ciorbă și cartofi prăjiți, pe locul al treilea în topul consumului la all-inclusive este pâinea. De exemplu, la un hotel cu 300 de turiști sunt aduse zilnic 50 de kilograme de pâine.

Deși vin la malul mării, clienții comandă mai rar pește sau fructe de mare, spun managerii de restaurante. Marcel, un turist din Baile Felix, e printre puținii care preferă preparatele cu specific local în concediu.

Turist: Am încercat și chestii noi, gen pește, caracatiță, scoici, dar astea pe seară".

Liliana Belu, administrator complex hotelier: „Cei care stau într-un sejur mai lung clar optează în fiecare zi pentru altceva".

Nici când vine vorba despre băuturi, românii nu-și schimbă gusturile în concediu.

Liliana Nicolae, șef sală: „Berea, răcoritoarele și băuturile spirtoase. Da, exact, băuturi spirtoase la 40 de grade”.

Un român consumă în medie, într-un an, 96 de kilograme de pâine, 58 de kilograme de carne și 36 de cartofi, arată datele Institutului Național de Statistică pentru anul 2019.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Steag roșu pe litoral. Un tânăr s-a înecat la Olimp, iar un alt turist a dispărut la Neptun
Steag roșu pe litoral. Un tânăr s-a înecat la Olimp, iar un alt turist a dispărut la Neptun

Marea este extrem de agitată. Pe litoral a fost arborat steagul roșu, care marchează pericolul de înec.

O sută de copii de clasa a 9-a din Gorj au intrat în carantină, după ce au fost în tabără pe litoral
O sută de copii de clasa a 9-a din Gorj au intrat în carantină, după ce au fost în tabără pe litoral

Mai este aproximativ o lună până la începerea noului an școlar, iar amenințarea pe care o reprezintă vacanțele petrecute de elevi la munte și la mare crește.

Barurile din Vamă, închise la 23:00. Turistă: „Nu plecăm acasă, până nu ne îmbătăm şi cădem sub masă!”
Barurile din Vamă, închise la 23:00. Turistă: „Nu plecăm acasă, până nu ne îmbătăm şi cădem sub masă!”

A fost distracție cu limită de oră pe litoral, după cum prevede măsura intrată în vigoare de aproape o săptămână. Localurile au tras obloanele la 23, iar turiștii s-au văzut nevoiți să se reorienteze.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.