Black Friday 2023 - când ar putea fi anul acesta Vinerea Neagră, ziua cu cele mai mari reduceri

black friday
Shutterstock

Află mai multe detalii despre Black Friday 2023, cel mai așteptat eveniment de shopping din an. Descoperă când vor avea loc reducerile și ce magazine s-au înscris.  

Cel mai mare retailer din România, eMAG nu a anunțat oficial ziua în care va organiza Black Friday 2023, dar este de așteptat să păstreze tradiția din ultimii ani și să organizeze evenimentul în a doua vineri din luna noiembrie. 

Black Friday 2023 în România, în 2023

Black Friday 2023 în România este așteptat să aibă loc pe data de 10 noiembrie 2023.

În mod tradițional, în Statele Unite, Black Friday are loc întotdeauna în ziua de după a patra joi a lunii noiembrie, atunci când pică Ziua Recunoștinței.

Black Friday, cunoscut ca fiind ziua cu cele mai mari reduceri din an, promite să fie o zi extraordinară în 2023, datorită participării diverse a magazinelor, conform BlackFriday.ro.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Anul acesta, Black Friday se anunță a fi mult mai spectaculos decât edițiile anterioare, în special datorită reducerilor reale și ofertelor autentice pregătite de magazine. Chiar dacă evenimentul a avut un succes considerabil în privința vânzărilor în anii trecuți, ultimele sancțiuni au determinat comercianții să fie mai corecți atât față de ei înșiși, cât și față de public.

Cum a evoluat Black Friday de-a lungul timpului în România?

Black Friday a fost introdus pentru prima dată în România în anul 2011, iar de atunci fiecare ediție s-a încheiat cu rezultate din ce în ce mai bune. Cu toate acestea, anul 2021 a marcat un punct de cotitură în istoria acestui eveniment de reduceri, deoarece unii comercianți importanți au primit sancțiuni din cauza practicilor comerciale incorecte, care au generat neîncredere în privința autenticității ofertelor.

Anul 2022 a fost un an plin de suspiciuni cu privire la eveniment, dar la finalul campaniei de Black Friday 2022, s-a observat o îmbunătățire semnificativă a modului în care magazinele au abordat această perioadă de reduceri, oferind reduceri reale.

Tocmai din acest motiv, putem anticipa că Black Friday 2023 va fi un eveniment mult mai spectaculos, cu reduceri autentice și promoții care urmează o abordare mai transparentă și corectă pentru consumatori.

De ce sunt importante reducerile reale?

Reducerile reale sunt esențiale din mai multe puncte de vedere:

1. Protejează consumatorii: Majorarea artificială a prețurilor înainte de aplicarea reducerilor reale este o practică comercială incorectă, care poate induce consumatorii în eroare și-i poate determina să achiziționeze produse la un preț mai mare decât în mod obișnuit.

2. Creează un climat de încredere între consumatori și comercianți: Oferirea de reduceri autentice consolidează încrederea clienților în magazine și în comercianți, ceea ce îi determină pe consumatori să cumpere fără teama de a fi înșelați.

3. Ajută la fidelizarea clienților: Dacă un consumator achiziționează produse de calitate la un preț redus în perioada de reduceri de Black Friday și observă că a fost tratat corect, există o probabilitate mai mare ca acel consumator să revină și să facă alte cumpărături în viitor.

Cum putem identifica reducerile reale?

Există câteva sfaturi simple pentru a identifica reducerile reale:

1. Monitorizarea prețurilor: O metodă eficientă de a identifica reducerile reale este să monitorizăm prețurile cu câteva săptămâni înainte de eveniment. Putem apela la ajutorul unor site-uri specializate care urmăresc evoluția prețurilor.

2. Verificarea prețurilor de referință: Prețul de referință reprezintă prețul la care produsul a fost vândut în mod obișnuit înainte de aplicarea reducerii. Dacă acest preț este realist, atunci reducerile sunt, de asemenea, autentice.

3. Citirea recenziilor altor clienți: Cele mai cunoscute magazine online au secțiuni cu recenzii unde consumatorii pot menționa prețurile la care au achiziționat produsele în afara perioadei de reduceri.

La ce să ne așteptăm de la Black Friday 2023

În primul rând, Black Friday 2023 va veni cu o transparență a prețurilor, ceea ce înseamnă că ne putem aștepta la reduceri autentice, cu prețuri reduse în mod autentic, fără artificii sau alte strategii de marketing înșelătoare pentru cumpărători. Un alt aspect important pentru această ediție de Black Friday este calitatea produselor.

Consumatorii se tem că reducerile mari ar putea masca defecte ale produselor. Cu toate acestea, magazinele sunt acum obligate să ofere calitatea promisă, astfel încât putem fi siguri că produsele pe care le achiziționăm în această perioadă sunt de cea mai bună calitate posibilă. Nu în ultimul rând, resursele disponibile acum, cum ar fi site-urile care ne permit să verificăm istoricul prețurilor, fac ca magazinele să nu mai poată recurge la strategii de marketing pentru a păcăli consumatorii în privința reducerilor, ceea ce înseamnă că vom beneficia cu adevărat de oferte reale.

Vinerea Neagră, mai mult de o zi, în ultimii ani

De-a lungul timpului, mai multe magazine din România au folosit conceptul de „Black Friday” în alte contexte, față de cel inițial. Acestea au prelungit zilele de reduceri, folosind denumirea drept „reduceri de Black Friday”. Ei bine, specialiștii în domeniu consideră că această strategie nu este deloc una profitabilă.

În România, eMAG a fost primul retailer care a introdus Black Friday, o idee inspirată din SUA, adaptată pentru piața locală. În Statele Unite, evenimentul are loc în ultima zi de vineri din noiembrie, dar eMAG l-a mutat în mijlocul lunii noiembrie. Cu fiecare ediție, au încercat să livreze cât mai multe comenzi până la minivacanța de Sfântul Andrei și Ziua Națională de 1 Decembrie.

Cu toate că eMAG desfășoară promoții pe tot parcursul anului, inclusiv reduceri de Black Friday care se întind și în weekend, alți concurenți din piață au adoptat acest termen, deși îl utilizează în mod diferit. An de an, ei încearcă să descurajeze conceptul de Black Friday, conform Gadgdet.ro.

Este important de menționat că eMAG, în ciuda anumitor probleme, respectă conceptul de Black Friday. Mai clar, aceștia oferă o zi de oferte sub această denumire. Fără a intra în detalii despre prețuri și fluctuații, este esențial să faci cercetări înainte de a face achiziții. Poți utiliza extensii pentru browser sau site-uri cu istoric al prețurilor pentru a fi informat și a face achiziții informate.

Cea mai mare parte a publicului știe că Black Friday este un eveniment semnificativ la eMAG, iar ceilalți doar profită de popularitatea acestui termen. De exemplu, sunt magazine care au încercat să folosească Black Friday în diferite perioade ale anului, fără a reuși să redea seriozitatea acestui eveniment.

Este important de menționat că oamenii nu pot fi atenți la reduceri timp de săptămâni întregi. Nu este realist să verifice periodic un magazin pentru a vedea ce oferte de Black Friday sunt disponibile. La eMAG, totul este simplu: ai câteva zile să te pregătești, intri pe site vineri dimineața și faci achizițiile de care ai nevoie. 

În schimb, la magazinele care oferă „reduceri de Black Friday” mai multe zile, sau chiar săptămâni, efortul trebuie să continue pentru o perioadă îndelungată, iar puțini sunt dispuși să facă acest efort. 

Articol recomandat de sport.ro
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Citește și...
Cea mai scumpă achiziție de Black Friday 2023: un televizor smart LED în valoare de 148.000 de euro
Cea mai scumpă achiziție de Black Friday 2023: un televizor smart LED în valoare de 148.000 de euro

Cea mai mare achiziţie de Black Friday 2023 a fost un televizor smart LED în valoare de 148.000 de euro, urmat de o pereche de pantofi sport de 3.000 de euro (14.000 lei) şi un cărucior pentru copii în valoare de peste 3.000 de euro (14.500 lei).

Românii își așteaptă coletele comandate de Black Friday. Cum fac față anul acesta companiile de curierat
Românii își așteaptă coletele comandate de Black Friday. Cum fac față anul acesta companiile de curierat

Milioane de pachete își caută destinatarul în aceste zile, după ce ediția de Black Friday a aruncat în aer vânzările.  

Black Friday-ul cu cele mai mari vânzări din istorie, pe cifre. Românii au cumpărat și ce nu puteau duce: ”Omule, nu intră!”
Black Friday-ul cu cele mai mari vânzări din istorie, pe cifre. Românii au cumpărat și ce nu puteau duce: ”Omule, nu intră!”

Ediția Black Friday din acest an a atins recorduri absolute.  

Recomandări
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea

Trupurile neînsuflețite a doi dintre cei trei tineri români care au dispărut în apele râului Natisone după ce, vineri, au fost luaţi de ape sub podul Romano din Orsaria di Premariacco (Udine).  

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.

ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”
ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, şi-a exprimat public opinia despre donarea de organe, întrebat despre acest subiect în emisiunea la care participă cu regularitate, la un post de radio.