Cauza stupidă a incendiului uriaş din California. 150.000 de oameni, evacuaţi

×
Codul embed a fost copiat

Unul dintre marile incendii din California, care amenință zone rezidențiale de lux dar și celebrul muzeu ''Getty'', a fost declanşat de o creangă care a căzut pe liniile de înaltă tensiune.

Astfel, spun pompierii, s-au produs scântei, care au aprins vegetația uscată. Cea mai mare companie de energie din California a oprit, preventiv, energia electrica pentru 2 milioane si jumatate de oameni, tocmai pentru a opri apariția unor focare în acest mod.

Însă, în zona respectivă, curentul mai este distribuit de o altă companie, care nu a luat aceeași măsură. Fapt fără precedent, din cauza incendiului botezat "Getty", autoritățile au emis o avertizare "cod roșu extrem", pentru că vântul ar putea atinge chiar și viteza de 130 de kilometri pe oră.

Momentul a fost filmat de camera de bord a unui şofer care trecea prin zonă. În orele următoare, vânturile puternice care au contribuit la răspândirea incendiilor ar putea reveni, iar meteorologii spun că temperaturile vor coborî până la limita îngheţului, în condiţiile în care zeci de mii de oameni sunt încă evacuaţi.

În nordul Californiei, incendiul de vegetație s-a extins în 24 de ore cu aproape 40 de kilometri pătrați. Pompierii au reușit să țină însă pasul cu flăcările și au sub control aproape 15 procente din suprafața afectată.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Al doilea incendiu, cel din vestul Los Angeles-ului, este aproape izolat. Aici au rămas doar porțiuni unde focul arde mocnit. Cu toate astea, 9.000 de localnici încă nu au primit acordul de a se întoarce acasă.

Potrivit anchetatorilor, flăcările au fost provocate de o creangă ruptă de o rafală de vânt. Momentul a fost filmat de camera de bord a unui șofer care trecea prin zonă.

Eric Garcetti, Los Angeles: „A fost vorba de un act al lui Dumnezeu. Vântul a rupt o creangă și a fost suficient de puternic să o arunce suficient de departe cât să cadă pe linii și să provoace o scânteie.”

Pentru a evita alte situații similare, compania de energie electrică din California se pregătește să oprească alimentarea pentru mai bine de un milion de localnici. Mulți dintre oameni sunt nemulțumiți, pentru că se apropie weekendul de Halloween, una dintre cele mai agitate perioade ale anului.

Colin Davis, client: „Toată lumea pierde bani. Companiile pierd, angajații pierd bani și nu e o situație bună pentru nimeni.”

De parcă, incendiile nu ar fi fost suficiente, localnicii din zonele afectate au și alte probleme, meteorologice de data asta. Un val de frig e așteptat în orele următoare, care va aduce temperaturi aproape de zero grade Celsius.

David Rabbitt: „Suntem sub o avertizare de frig, cu temperaturi aproape de îngheț, prognozate pentru următoarele nopți.”

Îi încurajăm pe localnicii noștri care au fost evacuați, dacă sunt într-o mașnă sau într-o rulotă, să țină cont de condițiile meteorologice.

Următoarele ore sunt critice. Meteorologii spun că vântul va crește în intensitate, ceea ce va spori pericolul apariției unor noi focare. În total, aproximativ 150.000 de oameni rămân evacuați. Câteva sute dintre ei au rămas fără case, distruse de flăcări.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer, în Portugalia. Unul dintre piloți a murit | VIDEO
Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer, în Portugalia. Unul dintre piloți a murit | VIDEO

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit duminică după-amiază, în timpul unui show aviatic la aeroportul din Beja, în sudul Portugaliei.

Primele distrugeri provocate de armele occidentale în Rusia. Kievul a lansat un atac masiv în țara lui Putin
Primele distrugeri provocate de armele occidentale în Rusia. Kievul a lansat un atac masiv în țara lui Putin

Ucraina a atacat, duminică dimineață, mai multe ținte din interiorul Rusiei, cu rachete HIMARS, de fabricație americană.

Consilier al lui Netanyahu: Planul lui Biden pentru Gaza
Consilier al lui Netanyahu: Planul lui Biden pentru Gaza "nu este o înţelegere bună", dar Israelul îl acceptă

Un consilier al premierului Benjamin Netanyahu a afirmat, duminică, că Israelul a acceptat un acord-cadru pentru aplanarea conflictului din Gaza, promovat acum de Joe Biden, deşi l-a descris ca fiind imperfect şi necesitând mult mai multă muncă.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.