Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Agentia spatiala a Rusiei organizeaza concurs pentru "primul rus pe Luna". Ce s-a intamplat cu planul unei misiuni spre Marte

preot binecuvantand lansarea unui rachete la Baikonur

Planurile de expansiune galactica ale lui Vladimir Putin s-au redus simtitor, in contextul crizei relatiilor cu Occidentul.

Roscosmos, echivalentul rusesc al NASA, a anuntat ca organizeaza o competitie pentru a selecta cosmonauti care sa fie “primii rusi ce vor ajunge pe luna”. Intre 6 si 8 candidati vor fi selectati la final. Doritorii trebuie sa aiba cel mult 35 de ani, cetatenia rusa o diploma universitara, dar si sa stapaneasca limba engleza. Prioritate au persoanele cu experienta in aviatie si in industria aerospatiala din Rusia.

Planurile Roscomos vizeaza trimiterea unei misiuni cu echipaj uman pe Luna pana in anul 2040 si constructia unei noinave spatiale, botezata “Federatia”, destinata acestei misiuni. In trecut, agentia spatiala rusa anuntase planuri chiar mai indraznete, printre care crearea unei baze selenare pana in 2030 si trimiterea unui om pe Marte pana in 2040.

cosmonaut rus

Insa intre timp sanctiunile impuse Kremlinului au dus la reducerea bugetului la circa 3 miliarde de dolari pe an – fata de 20 de miliarde, cat are principalul competitor, NASA. In plus, misiunea spre Marte urma sa fie realizata in cooperare cu agentia spatiala europeana, ESA, lucru practic imposibil in conjunctura actuala.

In clipa de fata, Rusia are 30 de cosmonauti, dintre care aproape jumatate nu au ajuns niciodata in spatiu. Insa, incepand din 2012 Roscosmos a inceput sa recruteze si alti candidati afara de ingineri aerospatiali si piloti militari.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 15 Martie 2017
Citeste mai multe despre: spatiu, NASA, Roscosmos, cosmonauti, luna, mArte, explorare, spatiu, sanctiuni, ESA,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed