Simona Halep scrie istorie la Roland Garros. Indiferent de rezultatul din finala, romanca intra de luni in TOP 3 mondial

×
Codul embed a fost copiat

Joi seara, Simona Halep a scris istorie. Pentru prima data dupa 34 de ani, o jucatoare de tenis din Romania va juca finala turneului de la Roland Garros.

A reusit sa o invinga in semifinala pe Andreea Petkovici, din Germania, cu 6 - 2, 7 - 6, dupa un parcurs in care nu a pierdut niciun set.

MARIA SHARAPOVA este adversara Simonei in finala care se va juca sambata, 7 iunie 2014. Insa, indiferent de rezultatul acesteia, romanca noastra urca pe locul 3 in clasamentul mondial al jucatoarelor, dupa americanca Serena Williams si chinezoaica Na Li.

"Va fi un meci greu, dar stiu cum sa-l abordez. Eu una - nu am nimic de pierdut", a declarat Simona, vizibil emotionata, dupa meciul de joi.

Simona Halep a castigat fara probleme primul set in fata nemtoaicei Petkovici. Setul 2 a fost cu emotii pentru romanca noastra, care a castigat la tie-break. S-a calificat astfel in finala, dupa un parcurs incredibil: Simona nu a pierdut niciun set la Roland Garros!

Citește și
Simona Halep
Reactii in presa internationala dupa victoria Simonei Halep. "Din 2007, nimeni n-a mai ajuns in finala fara sa piarda un set"
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Imediat dupa victorie, Simona si-a facut o cruce si a multumit Cerului pentru calificarea in finala.

Simona Halep: "Nu pot sa va spun ce simt acum. Sunt putin blocata. Este extraordinar sa joci finala de la Paris. A fost un meci dificil din punct de vedere emotional, dar am fost mai puternica spre final."

Sambata, in finala, Simona o va intalni pe MARIA SHARAPOVA, impotriva careia a mai jucat de 3 ori. Rusoaica a castigat toate cele trei partide, insa Halep pare sa se simta acum pregatita pentru infruntare: "Trebuie sa imi iau revansa. Voi lupta pentru asta. Acum trebuie sa fiu din nou agresiva, sa joc repede, asa cum este stilul meu."

Performanta reusita de Simona Halep a adus numele fetei noastre pe buzele iubitorilor de tenis din intreaga lume. Specialistii o considera o revelatie, insa nimic nu a fost intamplator.

Simona Halep, pe 22 mai 2014: "Am muncit foarte mult, multi ani, multe sacrificii, zilnic program strict. Este o bucurie foarte mare pentru mine si o implinire, pentru ca asta mi-am dorit sa fac in viata, sa fiu o jucatoare buna de tenis."

Cu o modestie iesita din comun, tanara de 23 de ani din Constanta, nu indraznea la inceputul anului sa gandeasca mai departe de un sfert de finala, la un turneu de mare şlem. Intr-un reportaj special, realizat chiar inainte de Roland Garros, ziaristii de la CNN au numit-o "outsiderul" competitiei: "A invatat sa joace tenis pe zgura si a castigat primul sau titlu de mare şlem la juniori, la Roland Garros, in 2008."

Purta insa, in inima, cel mai frumos tel al oricarui tenismen, de care este acum tot mai aproape.

Simona Halep, pe 22 mai 2014: "Orice sportiv, tenisman, cred ca viseaza noaptea cum e sa ridici un trofeu de "grand slam", eu am facut-o la juniori, bineinteles ca nu se compara un turneu de juniori cu unul seniori".

Un trofeu rivnit, dar pe care nici un roman nu l-a mai atins in ultimii 30 de ani. In 1978, actualul manager al Simonei Halep, Virginia Ruzici, a devenit singura romanca invingatoare pe zgura de la Paris.

Chiar daca viata ei se imparte intre zboruri cu avion-ul, nopti dormite in hoteluri si mii de ore petrecute pe terenul de tenis, Simona Halep are Romania in suflet. Spune ca nu se teme de nici o adversara, ci doar de Dumnezeu: "Eu imi doresc sa fac cat mai mult pentru tara noastra. Sunt implinita. Nu pot decat sa multumesc pentru ceea ce mi se intampla. Am o viata fericita si chiar ma bucur ca pot sa traiasc in felul acesta."

Iar Simona Halep nu e singurul motiv de mandrie pentru Romania. Florin Mergea a jucat si el semifinala la Roland Garros in proba de dublu, alaturi de partenerul sau croat, Marin Draganja.

CITITI SI: PORTRET Maria Sarapova, sex-simbolul tenisului, adversara Simonei Halep in finala de sambata a turneului de la Roland Garros

Cronologia evenimentelor, joi, 5 iunie 2014:

22:41 Performanta reusita de Simona Halep a adus numele fetei noastre pe buzele tuturor iubitorilor de tenis din intreaga lume. Numarul 4 in clasamentul mondial, Halep se afla acum un an cu 60 de locuri mai jos. Specialistii o considera o revelatie. Nimic nu a fost insa intamplator."Am muncit foarte mult, multi ani, multe sacrificii, zilnic program strict. Este o bucurie foarte mare pentru mine si o implinire, pentru ca asta mi-am dorit sa fac in viata, sa fiu o jucatoare buna de tenis. Mi s-a implinit visul si acum nu trebuie decat sa muncesc ca sa pot sa ma mentin aici si sa urc mai mult", a spus Simona.

22:18 Jucatoarea germana Andrea Petkovici a declarat, joi seara, dupa ce a fost invinsa de Simona Halep in semifinalele turneului de la Roland Garros, ca romanca a jucat fantastic in primul set si a avut lovituri superbe, potrivit Mediafax. "Sunt extrem de dezamagita, pentru ca am avut multe oportunitati in al doilea set. In primul set, Simona a jucat fantastic, iar eu am avut dificultati in a-mi gasi ritmul. Simona juca intr-adevar foarte bine. Domina jocul gasind unghiuri pentru lovituri superbe. Apoi mi-am gasit ritmul si am fost mai agresiva. Impotriva Simonei, trebuie sa avansezi in teren si sa o impiedici sa isi faca jocul, pentru ca ea stie joace foarte inteligent si foloseste tot terenul.

Cand am inceput sa fiu mai agresiva, am simtit ca detineam controlul. Insa nu am profitat de oportunitatile pe care le-am avut. Nu am facut mereu alegeri bune. Dar stiu la ce trebuie sa lucrez si sper ca aceasta participare a mea in semifinale este inceputul a ceva minunat. Am capatat multa incredere in mine. Am ajuns in semifinale fara sa joc la cel mai bun nivel al meu si pot sa progresez. Este un lucru pozitiv", a spus Petkovici.

21:25 Andi Moisescu are probabil cel mai bun comentariu dupa semifinala din aceasta seara

 21:01 "Sunt foarte fericita ca am terminat in doua seturi. Am tras pentru fiecare minge in tie-break, stiam ca ar fi fost dur sa mai continui", au fost primele declaratii date de Simona, dupa calificarea in finala.

"In finala nu am nimic de pierdut. Stiu ca va fi un meci greu, ea este o mare campioana. Am jucat impotriva ei in finala de la Madrid, stiu cum sa joc, ca trebuie sa dau totul, pentru ca este ultimul meci al turneului. Sper sa ma pot bucura. A fost visul meu sa joc finala de la Paris. Ma simt extraordinar, sunt emotionata, dar a fost un meci dificil. Am fost un pic blocata. Nu am putut sa ma misc asa cum doream, dar sunt fericita ca am terminat in doua seturi", a spus Halep.

LIVE TEXT:

20:30  SIMONA HALEP ESTE IN FINALA TURNEULUI ROLAND GARROS. BRAVO, SIMONA!

Simona Halep o va intalni in finala - SAMBATA, 7 IUNIE 2014 - pe rusoaica Maria Sharapova, locul 8 WTA si cap de serie numarul 7. Halep va ocupa locul 3 WTA, cea mai inalta pozitie a unei jucatoare de tenis din Romania.

Simona Halep, in varsta de 23 de ani, a devenit la Roland Garros prima sportiva din Romania care se califica in finala unui turneu de Grand Slam dupa Virginia Ruzici, care a jucat ultimul act al competitiei in 1980. Doar doua romance s-au calificat in finala unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de doua ori, in 1978, cand a castigat turneul de la Roland Garros, si in 1980, cand a pierdut finala aceleiasi competitii, in fata americancei Chris Evert si Florenta Mihai, finalista in 1977 tot la Roland Garros, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia).


20:22 Este 6:6 si se joaca tie-break. Simona conduce partida si o face pe Andrea Petkovic sa dea cu racheta de zgura si sa-si dea palme la propriu.

20:16 Simona a inceput sa gafaie, Petkovic profita de fiecare ocazie si castiga game-ul.

20:14 Simona Halep serveste si castiga, este 5:5.

20:10 Petkovic nu se lasa. Castiga game-ul si este 4:5. Halep pierde pentru prima data in acest turneu patru game-uri intr-un singur set.

20:06 Halep, tot mai aproape de finala Roland Garros, 4:4 in al doilea set.

20:02 Halep joaca pe "frontul" tensiunii, o provoaca la maximum pe adversara ei. Bratele lui Petkovic par a cantari cateva tone fiecare.

19:56 Lupta este stransa. Petkovic castiga game-ul si este 3:4.

19:53 Egalitate, 3:3. Presiune maxima pe Andrea Petkovic.

19:50 Petkovic a inceput sa greseasca. Halep revine pe serviciul adversarei si scorul este din nou strans, 2:3.

19:44 Simona e nervoasa. Romanca pierde mult, iar Petkovic castiga un prim break. Nemtoaica prinde incredere. Este 1:3.

19:39 Petkovic, inca o data la conducere in setul al doilea. Pare mult mai prezenta in teren si este 1:2.

19:36 Simona Halep reuseste sa aduca din nou jocul in directia care o favorizeaza si este egalitate, 1:1.

19:33 Petkovic isi castiga game-ul. Este 0:1.

19:30 A inceput setul al doilea. Simona e la un set distanta de finala Roland Garros.

19:27
Serveste Halep si nu-i lasa adversarei nicio sansa de revenire. Hai, Simona! Romanca isi adjudeca primul set cu 6:2. 

19:23 Petkovic recupereaza un game si duce scorul la 5:2 in primul set.

19:19 Petkovic nu a gresit foarte mult, insa e mult sub "uimitoarea" Halep, asa cum o numesc comentatorii sportivi straini pe Simona. Si este 5:1, dar cine mai numara? :D

19:15 Opt puncte la rand pentru romanca. Impresionant! Inca un break pentru Simona si este 4:1.

19:12 Halep nu o slabeste pe adversara ei si se distanteaza din nou la 3:1.

19:09 Petkovic isi castiga game-ul. Sportiva a suferit in 2013 o accidentare serioasa la genunchi si toata lumea o vedea retrasa. A reusit sa revina, insa, si sa faca performanta.

19:06 Halep are un serviciu compact, joaca precum un superstar, zburda ca o caprioara si pare foarte increzatoare. Castiga si game-ul. Este 2:0 in primul set.

19:03 Simona Halep castiga primul break.

19:00 A inceput meciul. Hai, Simona!

18:52 Simona Halep si Andrea Petkovic au intrat pe teren si au inceput incalzirea.

Urmeaza meciul Simonei Halep. Ii tinem pumnii stransi. :) Ramai pe www.stirileprotv.ro pentru cele mai importante faze.

- Maria Sharapova a castigat in fata canadiencei Eugenie Bouchard cu 4-6, 7-5, 6-2.

- Sharapova a revenit si a castigat setul 2 cu 7-5. Se intra in decisiv.

- Bouchard castiga primul set cu 6-4.

- Bouchard pare a fi favorita, desi sunt 11 locuri intre ea si Sharapova in clasamentul WTA. Jucatoarea din Canada o conduce cu 4-3 pe rusoaica si are serviciul.

- A inceput semifinala dintre Sharapova si Bouchard. Meciul Simonei Halep se joaca pe acelasi teren, la scurt timp dupa terminarea acestei partide. 

- Fanii din Romania o sustin pe Simona Halep intr-un super montaj publicat pe YouTube.

Simona Halep se afla la un meci distanta de finala Roland Garros.

Halep, locul 4 WTA si a patra favorita, a inregistrat miercuri cea mai buna performanta a sa la un turneu de Grand Slam, calificandu-se in semifinale la Roland Garros, dupa ce a invins-o, cu scorul de 6-2, 6-2, pe sportiva rusa Svetlana Kuznetova.

Andrea Petkovici, locul 27 WTA si cap de serie numarul 28, s-a calificat tot miercuri in semifinale, dupa ce a invins-o, cu acelasi scor de 6-2, 6-2, pe italianca Sara Errani.



Semifinala dintre Simona Halep si Andrea Petkovic este programata astazi, dupa ora 17:00. Pe www.stirileprotv.ro vezi LIVE TEXT evolutia Simonei Halep la Roland Garros.

Halep si Petkovici s-au mai intalnit de trei ori pana in prezent, scorul fiind de 2-1 in favoarea romancei, care a castigat ambele partide disputate in 2013, una dintre ele in finala turneului de la Nurnberg (scor 6-3, 6-3). Atunci, Halep era numarul 58 mondial, iar Petkovic, numarul 103. Victoria sportivei din Germania dateaza din 2009.

Daca se va califica in finala, Halep va ocupa incepand de luni locul 3 WTA, cea mai inalta pozitie a unei jucatoare de tenis din Romania.

Simona Halep, in varsta de 23 de ani, a devenit la Roland Garros prima sportiva din Romania care se califica in semifinelele unui turneu de Grand Slam dupa performanta similara reusita de Irina Spirlea in 1997, la US Open.

Doar trei romance s-au calificat in semifinalele unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de doua ori, in 1978, cand a castigat turneul de la Roland Garros, si in 1980, cand a pierdut finala aceleiasi competitii, in fata americancei Chris Evert, Florenta Mihai, finalista in 1977 tot la Roland Garros, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia), si Irina Spirlea, invinsa in 1997, in penultimul act al US Open de Venus Williams.

 

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
PORTRET Maria Sharapova, sex-simbolul tenisului, adversara Simonei Halep in finala de sambata a turneului de la Roland Garros
PORTRET Maria Sharapova, sex-simbolul tenisului, adversara Simonei Halep in finala de sambata a turneului de la Roland Garros

Maria Sharapova este adversara

Reactii in presa internationala dupa victoria Simonei Halep.
Reactii in presa internationala dupa victoria Simonei Halep. "Din 2007, nimeni n-a mai ajuns in finala fara sa piarda un set"

Presa internationala a reactionat dupa ce Simona Halep s-a calificat in finala de la Roland Garros, fiind prima romanca din ultimii 34 de ani care reuseste acest lucru, urmand sa o infrunte pe rusoaica Maria Sarapova.

Presa din SUA: 5 motive pentru care Simona Halep nu e promovata pe masura rezultatelor.
Presa din SUA: 5 motive pentru care Simona Halep nu e promovata pe masura rezultatelor. "In primul rand, nu e blonda"

Bleacher Report scrie despre care ar fi cele cinci motive pentru care Simona Halep este jucatoarea de tenis “despre care se face cea mai putina valva”, desi in ultima perioada a inregistrat succes dupa succes.

Roland Garros: Cat de mult s-a schimbat Simona Halep intr-un an. Pentru finala are o adversara care s-a gandit la retragere
Roland Garros: Cat de mult s-a schimbat Simona Halep intr-un an. Pentru finala are o adversara care s-a gandit la retragere

Jucatoarea cu "cel mai mare progres" in 2013, Simona Halep, o intalneste, in semifinale la Roland Garros, pe jucatoarea cu "cea mai mare revenire" in 2014, Andrea Petkovic. Asa descrie site-ul competitiei intalnirea dintre cele doua.

Numeroasele fețe ale Simonei Halep. Sports Illustrated: Romanca e cea mai gratioasa jucatoare de la Roland Garros
Numeroasele fețe ale Simonei Halep. Sports Illustrated: Romanca e cea mai gratioasa jucatoare de la Roland Garros

"In fiecare cadru Simona Halep este incredibil de echilibrata, concentrata si calma." Nu este descrierea facuta de un roman, ci de un jurnalist american de la Sports Illustrated care o considera pe Simona cea mai gratioasa jucatoare de la Roland Garros.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.