Restaurantele fast-food deschise non-stop, pline de tineri toata noaptea. Avantajele unei mese tarzii, in Capitala

Ultimul update: Sambata 16 Ianuarie 2016 07:11
Data publicarii: Miercuri 13 Ianuarie 2016 08:18
Categorie: Social

Cand peste Bucuresti se lasa intunericul, restaurantele de tip fast food, deschise non stop, nu se golesc. Ba din contra. Multi tineri isi potolesc foamea in astfel de localuri, iar avantajele sunt multe.

Prepararea produselor nu dureaza mult, iar preturile sunt destul de mici. Cu toate acestea, profiturile nu sunt de neglijat, sustin specialistii. Dupa marile francize din strainatate, pe locul doi in preferintele romanilor se afla shaormeriile autohtone, urmate de patiserii si covrigarii.

Fie ca vorbim de petrecareti, angajati aflati in tura de noapte sau studenti care invata pe branci, multi dintre ei se numara printre clientii restaurantelor de tip fast food cu program non stop. Este locul perfect pentru o cina tarzie sau pentru un mic dejun servit mai devreme, spun ei.

Iar daca preturile sunt mici, pofticiosii nu isi mai fac griji pentru silueta.

"E foarte buna. Fara ceapa, ca poate ma intalnesc cu iubitul mai tarziu. Silueta, uite, ti-o arat! E ok! O data la 2-3 saptamani nu se pune!" - spune o tanara.

Cat de sanatoasa e de fapt carnea de porc. "Se spun foarte multe lucruri lipsite de o baza stiintifica"

Cei care frecventeaza astfel de restaurante au varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, sunt studenti sau angajati, iar numarul femeilor este aproximativ egal cu cel al barbatilor, potrivit studiilor.

Andrei Nebunoiu, marketing specialist: "Presiunea timpului in ziua de azi este foarte mare si atunci aleg sa consume un produs care nu le consuma mai mult timp si, de ce nu, la un buget mult mai mic decat cel pe care l-ar cheltui in mod normal."

Intr-un astfel de restaurant de tip street food intra lunar peste 30.000 de persoane. Oamenii aleg celebrul preparat la lipie, la numai 10 lei. Iar angajatii trebuie sa fie in forma, indiferent de ora tarzie din noapte.

"In general, fluxul de clienti este foarte mare, asa ca, la un moment dat, devine o obisnuinta pentru noi. Produsul vedeta este dillul, datorita cascavalului, care vine insotit de legume proaspete, carne de pui sau de vita proaspat prajita si sosurile la alegere", spune un angajat.

In unele localuri, produsele sunt atent analizate de un nutritionist care calculeaza numarul de calorii necesare unei mese sanatoase.

Statisticile arata ca aceasta industrie este infloritoare la noi. Restaurantele au aparut in zone aglomerate, langa statiile de metrou, in apropierea cluburilor sau spitalelor.

Pofticiosii mai apeleaza in timpul noptii si la site-urile de unde pot comanda non stop mancare. Dar si francizele internationale sunt la mare cautare printre romanii infometati la ore tarzii.

Kebabul, inclus pe lista mancarurilor populare in noul an. Ce alimente adorate de romani i-au cucerit pe americani

Kebabul, inclus pe lista mancarurilor populare in noul an. Ce alimente adorate de romani i-au cucerit pe americani

grafic evolutie populatie INS

România riscă să devină o ţară de bătrâni, cu doar 12 milioane de locuitori. Dezastrul anunţat de INS

Români opriţi la aeroport fiindcă aveau tot porcul în bagaje. "Pune înapoi cârnatul"

Magistrații ies în stradă, în semn de protest față de modificările legilor justiției. CTP: "Perfect legal!"

O echipă de ornitologi, vânători, rangeri și autorități de mediu încearcă să salveze o specie de pasăre

Ministrul Pop: Toate manualele de bază vor fi disponibile în format PDF şi digital interactiv

Tudor Chirilă, reacție dură la adresa PSD-ALDE: ”Clanul mafiot e la putere. România este de 2 ori în doliu”

elevi

Peste 50% din elevii români au nevoie, zilnic, de cel puțin 3 ore pentru a-și face temele

Vânzările de şosete de lână au explodat în urma protestelor. "Dau şi străinii comandă"

Soluțiile care elimină tragediile de la metrou. Unde se pot adăposti persoanele căzute pe sine

30 de familii din Alba au primit în dar o vacă din rasa Holstein

Viermi în mâncarea de la un spital din Constanța. Reacția conducerii după reclamația unei mame

Mai mulți studenți din Sibiu au gătit o masă copioasă pentru bătrâni de la azil