Mai multe sanse de viata pentru cei care au nevoie de un transplant
In fiecare zi, 12 oameni din Uniunea Europeana, mor pentru ca transplantul care i-ar putea salva, nu este posibil. Vom avea insa, in curand, o retea europeana in care vor fi trecute organele recoltate de la donatori, din toate tarile.
Romania va putea trimite, de exemplu, un plaman in Austria, daca la noi nimeni nu are nevoie de el. Si, invers.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Pentru 56.000 de pacienti din tarile Uniunii, transplantul de organe reprezinta unicul tratament care le poate salva viata. Cu totii se afla pe liste de asteptare pentru un ficat, rinichi, o inima sau plamani. In Romania, 2.500 de bolnavi sunt pe lista de asteptare pentru un rinichi. Tot in Romania, 300 asteapta pentru un ficat, iar 70 pentru o inima.
Viitoarea directiva europeana vrea sa inlesneasca accesul pacientilor la organele recoltate de la donatori din alte tari.
Romania poate livra organe sau tesuturi recoltate, pe care nu avem decocamdata conditii sa le transplantam: plamani, intestin subtire, pancreas, ligamente, cartilaje.
Toate aceste masuri fac parte dintr-un plan de actiune comunitar, pe urmatorii sase ani. Cel mai devreme directiva va intra in vigoare la sfarsitul lui 2009.