Dornici sa scape de stresul de a fi patron, multi romani aleg sa-si inchirieze afacerea
In aceasta perioada dificila, multi patroni isi inchiriaza afacerile pentru un venit sigur. Aparent, avantaje sunt de ambele parti. Cei care-i inlocuiesc, primesc un spatiu amenajat si comenzi in derulare.
Domnul Grigore se declara indragostit de croitorie. In 1993 si-a deschis un atelier si de atunci munceste zi lumina. A cam obosit insa, asa ca vrea sa se bucure de pensie si sa isi dea afacerea spre inchiriere. Adica un spatiu de 150 de metri patrati si 12 masini de cusut.
Cine inchiriaza trebuie sa fie persoana juridica si sa poata plati 250 de euro chiria lunara. La 10 kilometri de Timisoara, un alt proprietar se arata dornic sa scape de stresul de a fi patron. Are un restaurant, pentru care chiria lunara depaseste 1.000 de euro.
In cazul Alexandrei a mers. Pasionata de moda, a inchiriat o croitorie, pe care a transformat-o intr-un atelier de creatie. Pe de alta parte, consultantii in afaceri spun ca in astfel de ecuatii pot aparea si capcane. Cel care doreste sa inchirieze afacerea, sa aiba mare grija sa fie totul stipulat de la inceput. Pe ce perioada se inchiriaza spatiul, utilajele, absolut toate bunurile de care este vorba si ce se intampla la incheierea perioadei respective.
Cu alte cuvinte, chiriasul s-ar putea trezi pe drumuri daca afacerea ii merge bine. Iar vechiul proprietar al spatiului isi reia activitatea, profitand de noii clienti.