Ministrul Sanatatii spune ca vaccinarea nu va fi obligatorie nici in noua lege. Pacientii vor putea evalua spitalele

Ultimul update: Miercuri 26 Octombrie 2016 07:18
Data publicarii: Duminica 23 Octombrie 2016 16:29
Categorie: Sanatate
vaccin

Ministrul Vlad Voiculescu a anuntat ca legea vaccinarii este pe ultima suta de metri.

"Sustin vaccinarea si sustin importanta vaccinurilor. Avem legea vaccinarii, pe care o avem in pregatire si care o sa fie disponibila public in urmatoarele saptamani. Va voi putea spune decizia pe care a luat-o Guvernul in integralitatea sa. Cu siguranta este o decizie pe care trebuie sa ne-o asumam ca Guvern", a spus ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu la Digi 24.

Intrebat daca sustine ca vaccinarea sa fie obligatorie, Voiculescu a raspuns: "Pozitia mea este urmatoarea: trebuie cel putin sa iei o decizie informata. Daca nu vrei sa iti vaccinezi copilul, minimul pe care ti-l poate cere statul este sa iei o decizie informata, sa fii dispus sa iei toate informatiile despre riscurile si beneficiile vaccinurilor si sa iei o decizie informata", a mai spus Voiculescu, precizand ca daca ar avea un copil, sigur l-ar vaccina.

La inceputul anului acesta, inainte ca Voiculescu sa devina ministru. se discuta deja despre viitoarea lege a vaccinarii, prin care cele 10 seruri incluse in schema nationala pana la 14 ani sa devina obligatorii. Erau prevazute si sanctiuni pentru parintii care refuza vaccinarea – insa numai dupa ce vor fi informati despre riscuri. De asemenea, se lua in consuderare si reintroducerea vaccinului HPV in schema de imunizare.

Feed-back pentru spitale

Cat adevar exista in spatele afirmatiei "vaccinurile provoaca autism". Autoritatile au publicat datele cu reactiile adverse

Gradul de satisfactie al pacientilor care au fost tratati intr-un spital va fi printr-un SMS pe care il vor primi la externare, a declarat duminica Vlad Voiculescu, in acelasi interviu. "Noul mecanism de feedback este foarte simplu: atunci cand pleci de la spital primesti un SMS cu cateva intrebari, la care poti sa raspunzi, de asemenea, prin SMS sau poti sa raspunzi online, daca ai un smartphone. (...) Intrebarile vor fi sub 10 la numar si vor cuprinde elementele esentiale din care sa putem extrage satisfactia reala a pacientului", a explicat Voiculescu.

Intrebat daca ''atentiile'' pe care pacientii le dau medicilor vor fi cuprinse in chestionar, ministrul Sanatatii a raspuns ca "unele intrebari tin si de integritatea personalului". Legat de aceasta practica, Voiculescu a spus: "Din punct de vedere legal aceste lucruri sunt ilegale. Din punct de vedere moral, ce avem de facut ca societate este sa ne platim corect medicii si personalul medical. (...) M-as feri sa dau sfaturi pacientilor, as reaminti insa ca orice conditionare a unui act medical de primirea unui plic este o crima si ca, mai devreme sau mai tarziu va trebui sa le tratam asa pe toate, fara exceptie", a explicat ministrul.

El a estimat ca noul sistem de feedback va fi implementat in spitale pana la sfarsitul mandatului sau, precizand ca un proiect pilot este functional deja in cinci spitale din tara.

 

vaccin Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Criza de vaccinuri in cabinetele medicale, destinate bebelusilor:

Criza de vaccinuri in cabinetele medicale, destinate bebelusilor: "Copilul are 6 luni, iar vaccinul de 4 luni nu il are"

Cat adevar exista in spatele afirmatiei

Cat adevar exista in spatele afirmatiei "vaccinurile provoaca autism". Autoritatile au publicat datele cu reactiile adverse

Ministerul Sanatatii a declarat EPIDEMIE de rujeola, dupa moartea a 3 copii. Cauza oficiala: campaniile anti-vaccinare

Ministerul Sanatatii a declarat EPIDEMIE de rujeola, dupa moartea a 3 copii. Cauza oficiala: campaniile anti-vaccinare

Bebelus cu inima in afara pieptului

Miracol medical: o fetiță a supraviețuit, deși s-a născut cu inima în afara pieptului

Transplant dificil în Vrancea: o mamă i-a donat fiicei sale un rinichi

Scandal internaţional din cauza laptelui praf pentru bebeluşi infectat cu Salmonella. Ce măsuri ia România

Criza imunoglobulinei. Ministerul Sănătăţii ar fi putut să asigure medicamentele necesare bolnavilor

Peste 100 de noi cazuri de rujeolă în ultima săptămână. Peste 95%, persoane nevaccinate

Criza imunoglobulinei continuă. Pacienți trimiși în străinătate pentru a fi tratați

Spitalul Sfantul Pantelimon

Situație critică la Sf.Pantelimon: ”Pacienții se ridică de pe targă când află ca vor ajunge acolo”

Părinţi obligaţi de instanţă să-şi trateze copilul, în Iaşi. De ce refuză să meargă la spital

Primul spital pentru copiii bolnavi de cancer construit în România, după 30 de ani

Bebeluș salvat printr-o transfuzie intrauterină, de către medici din Iași

Vlad Voiculescu critică soluția găsită de autorități în cazul crizei de imunoglobulină

Medic pediatru, în lacrimi: Un adolescent a încercat să se sinucidă din cauza lipsei imunoglobulinei