Cum a devenit afacerea DSK un rechizitoriu impotriva Frantei

Dominique Strauss-Kahn

Media si clasa politica franceze sunt acuzate ca au aplicat codul tacerii si au ascuns adevarul despre deviatiile comportamentale ale lui DSK. Afacerea sefului FMI dezvaluie „problema jenanta din media franceza si politica a doua lumi paralele".

Romania Libera: Presa anglo-saxona acuza media si clasa politica franceza ca au aplicat codul tacerii si au ascuns adevarul despre deviatiile comportamentale ale lui Dominique Strauss-Kahn. Arestat in SUA, acestuia i s-a respins eliberarea pe cautiune si a petrecut prima noapte in inchisoarea Rikers Island. Fostului sef al FMI i-a fost refuzata cererea de eliberare pe cautiune, judecatoarea newyorkeza dispunand plasarea lui in detentie in inchisoarea Rikers Island, intr-o celula individuala, fara a avea contact cu alti detinuti. Cu toate ca apararea lui DSK a propus o cautiune de un milion de dolari, retinerea pasaportului si angajamentul acuzatului de a nu parasi orasul (DSK a promis ca va locui la fiica lui), judecatoarea a apreciat ca exista un risc sa paraseasca teritoriul american. Pentru cele sapte capete de acuzare, DSK, care declara ca este nevinovat, risca o pedeapsa cumulata de peste 70 de ani de inchisoare. Penitenciarul Rikers Island situat pe o insula de pe East River la nord de Manhattan, este unul dintre cele mai mari complexe carcerale din lume, unde se afla circa 14.000 de detinuti.

Evenimentul Zilei: Directorul FMI, dupa gratii cu gangsterii din New York Procurorii americani au strans noi probe impotriva directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, transferat luni seara la inchisoarea Rikers Island dupa ce a comparut in fata unui tribunal din Manhattan, unde i s-a confirmat mandatul de arestare. Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, citate de postul FOX News, pe cearsafurile din camera in care a stat oficialul francez au fost gasite urme de sange, care ar putea sustine acuzatia de agresiune sexuala asupra cameristei. Alte probe suplimentare gasite in camera de hotel urmeaza sa fie supuse unor analize medico-legale. Totodata, anchetatorii au refacut si firul evenimentelor din dupa-amiaza zilei de sambata. In asteptarea audierii de maine, Strauss-Kahn isi petrece timpul singur intr-o celula situata in aripa penitenciarului unde sunt incarcerati detinuti cu boli transmisibile, supravegheat non-stop de gardieni pentru a nu fi atacat de ceilalti puscariasi, printre care renumiti gangsteri new-yorkezi. El se trezeste in fiecare zi la ora 6.00, are parte de o ora de plimbare, de trei vizite pe saptamana, acces la sala cu televizor si poate citi ziarele in sala de lectura a inchisorii intinse pe 162 de hectare. Meniul nu este la fel de select ca la hotelul din Manhattan, unde platea 3.000 de dolari pe noapte.

StirileProTV: Cine este menajera pe care ar fi violat-o seful FMI Menajera se numeste Ophelia si are 32 de ani. Din datele de pana acum stim deja ca locuieste in Bronx, New York, impreuna cu fiica sa de 16 ani. Cea care sustine ca Dominique Strauss-Kahn ar fi violat-o i-a spus unei rude, pe care a sunat-o imediat dupa evenimentul socant - ca "cineva mi-a facut ceva foarte rau". Femeia i-a telefonat, dupa momentul "atacului", chiar fratelui sau, caruia i-a spus ca un barbat a agresat-o. Plangea necontrolat si mi-a spus ca a fost tarata inauntru, in dormitorul apartamentului, iar francezul ar fi incercat sa o violeze de doua ori, a povestit fratele victimei. Intr-un interviu exclusiv dat pentru DailyMail, fratele menajerei spune ca sora sa "este o persoana foarte muncitoare, care acum a ajuns sa fie victima. Este o persoana minunata, originara din Africa de Vest, o imigranta, care stie doar sa munceasca din greu." "O iubesc, este sora mea cea mica si in acest moment este mai bine. A avut ocazia sa stea de vorba cu un avocat. Este undeva in siguranta si va ramane acolo", a spus barbatul.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Google incepe lupta impotriva Microsoft Windows. Afla care e pretul
Google incepe lupta impotriva Microsoft Windows. Afla care e pretul

Google a inceput sa lupte impotriva Microsoft pe mai multe segmente de business, insa acum intentioneaza sa loveasca in principalul produs al companiei lui Bill Gates: Windows.

DSK, victima
DSK, victima "cameristei invizibile"? Scandal cu sex, viol si comploturi

Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, arestat in SUA si acuzat de „agresiune sexuala", „tentativa de viol" si „sechestrare de persoana", pledeaza nevinovat si intentioneaza sa se „apere viguros".

Drumarii straini: Cum se fac blaturile la licitatiile romanesti
Drumarii straini: Cum se fac blaturile la licitatiile romanesti

Licitatiile desfasurate recent pentru construirea celor noua tronsoane de autostrada dintre Nadlac si Sibiu, finantate de UE si castigate in principal de regi ai asfaltului si de cateva firme italiene, i-au adus in pragul revoltei pe straini.

Recomandări
FMI: Riscul de recesiune a economiei mondiale este minim, în ciuda incertitudinilor geopolitice
FMI: Riscul de recesiune a economiei mondiale este minim, în ciuda incertitudinilor geopolitice

Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică, relatează CNBC.

Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat
Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat

O explozie puternică a transformat miercuri noapte într-o ruină o clădire pentru nefamiliști din Craiova. O femeie a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, după ce o parte din primul etaj s-a prăbușit.

WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche
WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche

După şase luni de conflict împotriva Hamas, publicul israelian este profund divizat în ceea ce priveşte modul în care se poate câştiga războiul din Fâşia Gaza.